AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιαν 2020

Κ. Μητσοτάκης: Νέες δομές για να κλείσουν οι παλιές-Στήριξη στις τοπικές κοινωνίες


Οι δομές θα γίνουν με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και οι τοπικές κοινωνίες θα στηριχθούν, δήλωσε για το μεταναστευτικό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον "Alpha".

Είπε, επίσης, πως η δημιουργία των νέων δομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσουν οι υφιστάμενες και πως "όταν κλείσει η Μόρια, θα αντιληφθούν όλοι την ορθότητα της επιλογής μας".

Ερωτηθείς για την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κι αν έκανε λάθος πριν από έξι μήνες που το κατήργησε, απάντησε ότι το ρολόι του χρόνου δεν γυρίζει πίσω. "Αν ήξερα αυτά που γνωρίζω τώρα πριν από έξι μήνες, δεν θα καταργούσα το υπουργείο. Εξ ου και έσπευσα να το επανασυστήσω" ανέφερε, κάνοντας λόγο για επιχειρησιακές δυστοκίες όχι στη χάραξη, αλλά στην υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης που, όπως σημείωσε, "είναι η σωστή".

"Κάνουμε αυτή τη διορθωτική κίνηση. Ο κ. Μηταράκης θα είναι για το εσωτερικό και ο κ. Κουμουτσάκος για το εξωτερικό. Ο σχεδιασμός μας είναι διαφορετικός από της προηγούμενης κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που παράγει πολλή πολιτική, όπου εντοπίζονται λάθη και παραλείψεις, με θάρρος διορθώνονται" υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στη θάλασσα, για την αλλαγή του νόμου για τις αιτήσεις ασύλου οι οποίες θα ελέγχονται το αργότερο σε δύο μήνες και τόνισε πως όποιος δεν δικαιούται άσυλο, θα επιστρέφει στην Τουρκία.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: "Έκαναν την Ελλάδα μαγνήτη. Δεν θέλουμε την Ελλάδα να είναι μαγνήτης. Θέλουμε να προστατεύσουμε αυτούς που δικαιούνται άσυλο, τους πρόσφυγες" συνέχισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του αναδεικνύει και την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα (από 08.20-17.03):