AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιαν 2020

Κοινή γραμμή από πέντε αυτοδιοικητικές παρατάξεις στις κινητοποιήσεις


Τις δυνάμεις τους συντονίζουν στο μεταναστευτικό-προσφυγικό οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις στο Β. Αιγαίο, και συγκεκριμένα η περιφερειακή παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο", οι δημοτικές παρατάξεις στον δήμο Μυτιλήνης "Με πυξίδα τον πολίτη" και "Επανεκκίνηση", στον δήμο Χίου "Δίκτυο Πολιτών Χίου" και στον δήμο Ανατολικής Σάμου "Η Σάμος αλλάΖΕΙ".

Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης στα νησιά με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο "απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, που θυσιάζει τα νησιά μας, απέναντι στα «παιχνίδια που παίζουν» οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες των νησιών με την κυβέρνηση και ενάντια στη ξενοφοβία και την ακροδεξιά ρητορική, που στοχοποιεί την αλληλεγγύη και τους πρόσφυγες".

Απαιτούν "τώρα:

- Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

- Απορρίπτουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot-φυλακές στα νησιά των 5.000+ ανθρώπων.

- Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θέλουν να πάνε.

- Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε επισκέπτες, είτε αιτούντες άσυλο".