AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιαν 2020

Η κινητοποίηση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης για τις βάσεις


Την αντίθεσή της στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις εξέφρασε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., την Πέμπτη με κινητοποίησή της.

Μέλη της συγκεντρώθηκαν στον Ναυτικό Σταθμό Σάμου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Σάμου, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία.

Εκεί χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου ο Μάριος Βαλωμένος, μέλος της διοίκησης, ενώ μίλησε ο Τίμος Χατζηλαγός, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης.


Από τους ομιλητές καταγγέλθηκε "η επιχειρούμενη ακόμη μεγαλύτερη  πρόσδεση της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό άρμα, που βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και καθιστά την Ελλάδα στόχο αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις".


Σύμφωνα με την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, "οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν: «Οι Βάσεις είναι πολέμου εργαλεία-Εμείς δεν υπογράφουμε τη νέα συμφωνία» και μετέδωσαν το μήνυμα που αναγράφονταν σε ένα από τα πανό της κινητοποίησης: «Να μη χύσουν το αίμα τους ο λαός και η νεολαία για τα συμφέροντα των μονοπωλίων»".

Φωτογραφίες: Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης