AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιαν 2020

Η Σάμος την Τετάρτη θα το φωνάξει: "Δώστε πίσω το νησί μας!"


Με 24ωρη πανσαμιακή γενική απεργία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου συμμετέχει και η Σάμος στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και οι τοπικοί δήμοι, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των νησιωτών, ενάντια στα προωθούμενα κυβερνητικά σχέδια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ο ένας μετά τον άλλον οι τοπικοί φορείς καλούν σε μαζική συμμετοχή, και μάλιστα με μαύρα ρούχα. Ζητούν δε να μη γίνει καμία συναλλαγή σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πιο αναλυτικά, η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πυθαγόρα, στην πόλη της Σάμου.

Ήδη η τοπική κοινωνία δηλώνει πως την Τετάρτη θα συμμετάσχει ως εξής (το κείμενο θα συμπληρώνεται ανάλογα):

- Αντιπεριφέρεια: Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και φορείς της Σάμου για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πανουράκης. Oι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου θα παραμείνουν κλειστές το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου.

- Δήμος Ανατολικής Σάμου: Καλεί τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την Τετάρτη όλες οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνον οι παιδικοί σταθμοί και η Υπηρεσία καθαριότητας.

- Δήμος Δυτικής Σάμου: Συμμετέχει στη διαμαρτυρία κλείνοντας τις υπηρεσίες του στις 22 και 23 Ιανουαρίου. Καλεί τους δημότες του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Βαθύ.

- Δημοτική Κοινότητα Σαμίων: Με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της Κοινότητας, στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

- Επιμελητήριο Σάμου: Την Τετάρτη οι Υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές, λόγω συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

- Εμπορικοί Σύλλογοι & Σύλλογοι Εστίασης Σάμου και Καρλοβάσου: Καλούν όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, να παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα.

- Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας, 10:00-15:00 στον ιδιωτικό τομέα, οργανώνει και προσυγκέντρωση στις 11:00 στο γεφυράκι, δίπλα στα ΚΤΕΛ. 

- ΑΔΕΔΥ Σάμου: Στάση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ του Νομού Σάμου, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση.

- Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από 11:00 έως 3:00μμ, και στη συγκέντρωση. Προσυγκέντρωση στις 11:00 στο γεφυράκι στο Βαθύ.

- Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ (από 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου). Προκήρυξε και τρίωρη στάση από 08:00-11:00 για όσους επιθυμούν να απεργήσουν.

- Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος: Συμμετέχει στην κινητοποίηση και ενημερώνει τους γονείς ότι ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ το πρωινό, ούτε το ολοήμερο πρόγραμμα.

- Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βαθέος: Αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και προτείνει σε όλα τα μέλη του "να πράξουν κατά συνείδηση. Όλοι μαζί μπορούμε!".

- Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου: Δηλώνει πως στέκεται δίπλα στην προσπάθεια της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος του μεταναστευτικού, που ταλανίζει το νησί.

- Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου: Συμμετέχει στην κινητοποίηση, καθώς και στη συγκέντρωση. Τα οινοποιεία και τα εμπορικά καταστήματα του Συνεταιρισμού θα παραμείνουν κλειστά.

- Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων: Τα γραφεία του θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, λόγω συμμετοχής στην κινητοποίηση, στην οποία καλεί τα μέλη του.

 - Σύλλογος Μέλισσα: Τα γραφεία του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη. Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακούστε το spot για την κινητοποίηση της Τετάρτης 22/1: