AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2020

Ανακαινίστηκε το αμφιθέατρο της Π.Ε. Σάμου-Ποια ταινία θα προβληθεί στις 25/1

Φωτογραφίες του Τάσου Σαραντίδη

Πλήρως ανανεωμένο είναι εδώ και λίγες μέρες το αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και η πρώτη εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην ανακαινισμένη αίθουσα είναι η προβολή της ταινίας της Κινηματογραφικής Λέσχης το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Στην αίθουσα έχουν τοποθετηθεί νέα αναπαυτικά καθίσματα.

Οι υπεύθυνοι της Κινηματογραφικής Λέσχης σχολιάζοντας την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου αναφέρουν: "Για όλους όσους γνωρίζουμε το χρονικό μελέτης και εργασιών, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο, στο Διευθυντή των Τεχνικών υπηρεσιών κ. Βασιλείου Γιώργο και σε όλους όσους εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο project το οποίο τοποθετεί την πόλη μας και το νησί μας στις περιοχές του Αιγαίου με τους πλέον αξιοπρεπείς κλειστούς χώρους διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων".


Η ταινία που θα προβληθεί αυτό το Σάββατο στο αμφιθέατρο έχει τίτλο "Σημαδεμένες καρδιές" και θα αρχίσει στις 21:00.

Πληροφορίες για την ταινία

Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1937, ο Εμάνουελ, ένας εύθραυστος και σχεδόν μισχοειδής φοιτητής, εισάγεται σε ένα σανατόριο στη Μαύρη Θάλασσα για θεραπείες από τη φυματίωση των οστών. 



Υπό την επίβλεψη του ιδιόρρυθμου και μανιώδη καπνιστή θεράποντος ιατρού του, ο Εμάνουελ θα υποβληθεί σε οδυνηρές επεμβάσεις και θα παραμείνει κλινήρης, δέσμιος της φθίνουσας υγείας του, αλλά και ενός ολόσωμου σχεδόν γύψινου νάρθηκα, θα ανακαλύψει ωστόσο στο απομονωμένο σανατόριο έναν ολόκληρο, νέο (μικρό)κοσμο, θα συνδεθεί ρομαντικά με δύο γυναίκες και στο κατώφλι του θανάτου θα ανακαλύψει τη ζωή, όσο στον έξω κόσμο η ανθρωπότητα αρχίζει σταδιακά να παραδίδεται στον εφιάλτη ενός νέου, επικείμενου ολέθρου.



Βασισμένο στη ζωή και το έργο του άγνωστου κι αμετάφραστου στη χώρα μας «Κάφκα» της Ρουμανίας, όπως τον αποκάλεσε ο Ευγένιος Ιονέσκο, Μαξ Μπλέτσερ, ενός ποιητή και συγγραφέα που σε μια πορεία παράλληλη με αυτή του πρωταγωνιστή της ταινίας πέρασε μεγάλο μέρος της σύντομης ζωής του καθηλωμένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου λόγω της ίδιας ασθένειας, το «Σημαδεμένες Καρδιές», που είναι άλλωστε και ο τίτλος ενός από τα λιγοστά έργα που ο Μπλέτσερ άφησε παρακαταθήκη, δεν κρύβει ούτε στιγμή τις λογοτεχνικές καταβολές του. 

Συμπαραγωγή Ρουμανίας - Γερμανίας, 2017

Παραγωγή: Αντα Σόλομον
Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Σενάριο: Ράντου Ζούντε
Φωτογραφία: Μάριους Παντούρου
Μοντάζ: Καταλίν Κριστουτίου
Πρωταγωνιστούν: Λουσιάν Ρους, Ιβάνα Μλαντένοβιτς, Ιλίνκα Χαρνούτ, Σερμπάν Πάβλου
Διάρκεια: 141 λεπτά