AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2020

Ν. Μηταράκης: "Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών"


Για "δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση" έκανε λόγο (ακόμα και) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του για τις σημερινές κινητοποιήσεις στα νησιά.

Όπως παραδέχθηκε, "σήμερα οι νησιώτες σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο".

Όπως είπε και την Κυριακή από τη Σάμο, ο υπουργός επανέλαβε ότι βασικός στόχος είναι η μείωση των ροών κι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αύξηση των επιστροφών και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

"Επιταχύνουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και τη μεταφορά στην ενδοχώρα όσων λαμβάνουν άσυλο ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες» ανέφερε ο κ. Μηταράκης, που ζήτησε «ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα".

Σημείωσε, τέλος, ότι αύριο, Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, και τους δημάρχους των νησιών, "για να καταλήξουμε σε βέλτιστες λύσεις, πάντοτε με γνώμονα την ευημερία των συντοπιτών μας".