AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Μαρ 2014

Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι (και) στη Σάμο στις 12, 19 και 20/3


Στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία συμμετέχει την Τετάρτη 12 Μαρτίου το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κατέρχεται και στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 του μήνα. Οργανώνει και συγκεντρώσεις στις 12 και 20 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Σημείο αιχμής αποτελεί το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο, που, σύμφωνα με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου, "ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους".

"Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι Ι.Δ.Α.Χ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.

Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεν επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, και τα σχολεία, να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - παιδεία για όλους όπως είναι η λαϊκή απαίτηση
", αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η τοπική Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, όπου επίσης σημειώνει : 

"Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.

Οργανώνουμε την πάλη μας μεταξύ 13 και 18 Μάρτη, πραγματοποιούμε γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, κλιμακώνουμε την πάλη μας, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια που στο στόχαστρό τους θα έχουν την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η βελτίωση της ζωής μας είναι στα χέρια μας!

Απαιτούμε :

* Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

* Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω Ο.Α.Ε.Δ και Ε.Σ.Π.Α
".