AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαρ 2014

Συνελήφθησαν δύο διακινητές και 65 παράνομοι μετανάστες

Φωτογραφία αρχείου

Άλλοι δύο δουλέμποροι έπεσαν την Παρασκευή στα χέρια των Λιμενικών στη Σάμο. Την ίδια ώρα, πάντως, οι αφίξεις δεκάδων παράνομων μεταναστών συνεχίστηκαν το τελευταίο τριήμερο.

Πιο αναλυτικά, πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου, το οποίο εκτελούσε περιπολία, εντόπισε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή της Αγία Παρασκευής, στη βόρεια Σάμο, πολυεστερική λέμβο με δύο επιβαίνοντες, διακινητές λαθρομεταναστών, όπως αποδείχθηκε.

Ο κυβερνήτης της λέμβου, στη θέα του περιπολικού, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, χωρίς να συμμορφωθεί στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πλωτού.

Έπειτα από καταδίωξη, η λέμβος ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι δύο διακινητές συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου.

Παράλληλα, ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό παράνομων μεταναστών που πιθανόν να είχαν αποβιβάσει οι δύο διακινητές.

Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου 20 μετανάστες στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι, με τη συνδρομή κλειστού οχήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο, όπου συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ όλοι οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, και το Σάββατο 27 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου.

Προανάκριση διενεργείται από τον τοπικό Λιμενικό Σταθμό.

Το πρωί της Κυριακής 18 μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Σάμου.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμεναρχείο Σάμου.