AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιαν 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Νίκος Δένδιας από τη Σάμο: "Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί"


Ως "συμβολική αλλά και πολλαπλής σημασίας" χαρακτήρισε από τη Σάμο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές. Στο περιθώριο της επίσκεψής του την Κυριακή σε στρατιωτικά φυλάκια, στην Ψιλή Άμμο και στο Αγαθονήσι, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε του κόμματος.

Στρατηγικό λάθος που λήφθηκε κάτω από την πίεση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας τον διπλασιασμό του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία και τάχθηκε κατά της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α στα νησιά.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία συνοδευόταν από τους τρεις υποψηφίους βουλευτές, Τάσο Καλατζή, Μάνο Λογοθέτη και Χριστόδουλο Στεφανάδη καθώς και τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Νίκο Στεφανή και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, ότι από τη μία πλευρά ο ψηφοφόρος επιλέγει τη συνέχιση της ανάκαμψης της χώρας και από την άλλη μια αλόγιστη πολιτική παροχολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι  είναι μετριοπαθές και εφικτό στην υλοποίησή του, σε σχέση με αυτό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

"Η σεισάχθεια είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Έτσι, δεν θα πληρώσουν όχι μόνο οι έχοντες, αλλά και οι μη έχοντες. Ο πρωθυπουργός δεν υποσχέθηκε διορισμούς στο δημόσιο, όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά  δεσμεύτηκε να υπάρξουν οι προοπτικές ώστε να δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα νέες θέσεις εργασίας.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να μπορέσει το 2021 να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την κρίση. Ήδη η ανάκαμψη θα αρχίσει να φαίνεται περισσότερο από το φθινόπωρο του 2015
", υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

"Η Ελλάδα είναι σαν τον ασθενή που έχει βγει από την εντατική και βρίσκεται στον θάλαμο ανάνηψης. Μπορεί να σωθεί και πρέπει να φροντίσουμε να γίνει καλά ψηφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά που αποδείχθηκε καλός γιατρός", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι η προσφυγή σε δεύτερες εκλογές είναι "κακό για τη χώρα" και για αυτό στη ΝΔ είναι διατεθειμένοι να κάνουν συνεργασίες.

Σε άλλες δηλώσεις του, για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Για την έλλειψη δεύτερου ασθενοφόρου στο νησί ανέφερε ότι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία στρατού και κράτους και για τον λόγο αυτόν θα υπάρχει η συνδρομή του στρατού, αφού και η ταξιαρχία διαθέτει δύο ασθενοφόρα και επτά γιατρούς.

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε

Δείτε ένα βίντεο από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην πόλη της Σάμου: