AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Φεβ 2015

Στη Σάμο η εκπομπή "Νόστιμη γη" του Alpha το Σάββατο 14/2


Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η εκπομπή μαγειρικής "Νόστιμη γη" στον Alpha TV μας ταξιδεύουν και πάλι στην Σάμο, αυτή τη φορά παραλιακά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός σεφ είχε γυρίσει άλλο ένα επεισόδιο της εκπομπής στη Σάμο, στο ορεινό χωριό Βουρλιώτες, το οποίο προβλήθηκε στον Alpha στις 29 Νοεμβρίου.

Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο της "Νόστιμης Γης" το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου:

"Η Σάμος φημιζόταν επί αιώνες για τα παραδοσιακά καρνάγια της, χάρη στο ιδιαίτερο κι ανθεκτικό πεύκο της αλλά και την απαράμιλλη τέχνη των μαστόρων καραβομαραγκών της.

Ο Γιάννης και ο Βαγγέλης Μανωλιάδης, πατέρας και γιος, συνεχίζουν την μακραίωνη αυτή παράδοση. Τελευταίοι πια των Μοϊκανών, κατασκευάζουν, με μεράκι και περισσή αγάπη τα ξύλινα καΐκια τους στον όρμο του Αγίου Ισιδώρου στη δυτική Σάμο, έναν τόπο που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Ο Βασίλης μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης τους και με τη σειρά του, μοιράζεται αυτά της δικής του τέχνης: στην ταβέρνα «Ομόνοια» της δεινής μαγείρισσας Ελευθερίας στο γειτονικό χωριό Δρακαίοι, ετοιμάζει πειραγμένο μουσακά σουφλέ με ψωμί του τοστ και κερνάει όλη την οικογένεια.

Πάνω σε ένα τρεχαντήρι φτιαγμένο δεκαετίες πριν στον Άγιο Ισίδωρο, ο Γιάννης Πασχάλης και η Νορβηγίδα σύζυγός του Ελίζαμπεθ ξεναγούν εδώ και χρόνια τους τουρίστες στις πανέμορφες παραλίες της Σάμου αλλά και στις γεύσεις της: στην έδρα τους, την παραλία Τσόπελα, ο Βασίλης θα συνδράμει ετοιμάζοντας μια βαπορίσια μακαρονάδα με κορν μπιφ "να γλείφεις τα δάχτυλά σου" που θα γευτούν οι παραβρισκόμενοι, ντόπιοι κι επισκέπτες.

Το βράδυ, οι καραβομαραγκοί μας, ο Γιάννης και ο Βαγγέλης, έχουν καλέσει τον Βασίλη σε μια ιδιαίτερη περίσταση. Στα λεγόμενα Καλύβια, στην τοποθεσία Βελανιδιά, έχει στηθεί γλέντι από νωρίς. Τα άλλοτε χρήσιμα στους Σαμιώτες για τις θερινές εργασίες καλύβια, χτισμένα εκεί που σκάει το κύμα, σήμερα έχουν μετατραπεί σε μικρά εξοχικά από τους ιδιοκτήτες τους. 

Δεμένοι όλοι με τον τόπο και τις παραδόσεις του, στήνουν συχνά-πυκνά γλέντια, συναντήσεις των ξενιτεμένων αλλά και τακτική συνεύρεση των φίλων που ζουν ακόμα στο νησί. Τα κρέατα ψήνονται στη θράκα και ο Βασίλης εμπνέεται, δημιουργώντας δύο πεντανόστιμες σάλτσες που θα τα συνοδέψουν, με βάση το γιαούρτι. Και μετά το φαγοπότι, το γλέντι παίρνει φωτιά…"

Δείτε το trailer του επεισοδίου: