AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Φεβ 2015

Σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαίικων


Στο πρωτοποριακό πρόγραμμα pedion24, το οποίο έχει σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν κεραίες ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, κινητής τηλεφωνίας ή άλλες πηγές, εντάχθηκε από την Τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Κουμαίικων.

Το πρόγραμμα pedion24 αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει ως σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Η επιλογή των περιοχών γίνεται με βάση πολλαπλά κριτήρια, τα πιο σημαντικά από τα οποία είναι η υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση και η παρουσία ευαίσθητων χώρων, όπως παιδικοί σταθμοί, νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Στους πίνακες των δύο αυτών σταθμών μέτρησης τα επίπεδα ακτινοβολίας έως σήμερα βρέθηκε ότι ήταν αρκετές φορές χαμηλότερα, ακόμα και σε σχέση με τα πιο αυστηρά όρια που συστήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα της Κοινότητας Κουμαίικων στο facebook