AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ενθουσιασμός για τα σαμιώτικα cocktails στην Αθήνα!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Γιάννη Παρασύρη στο facebook

Πολύ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ) στην έκθεση HORECA 2015 που διρογανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.  

Φέτος το περίπτερο της Ένωσης ήταν μοιρασμένο σε Samos Wine Bar, όπου σερβίρονταν τα ξηρά και γλυκά κρασιά της Σάμου, και σε Samos Cocktails Bar, όπου επαγγελματίες bartenders έφτιαχναν και σέρβιραν cocktails με βάση το γλυκό κρασί Samos Vin Doux.

Η ιδέα της κατασκευής cocktails με βάση το Samos Vin Doux γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια από στελέχη της ΕΟΣΣ και υλοποιήθηκε μέσω της παρουσίασης 10 συνταγών εμπνευσμένων από το γνωστό bartender Γιάννη Πετρή.  Από τότε έχει γίνει μία χαμηλού προφίλ προώθηση ώστε να δοκιμαστεί και έχουν γίνει σημαντικές τοποθετήσεις σε εκλεκτά μπαρ και ξενοδοχεία της Ελλάδας.  Η Ε.Ο.Σ.Σ έκρινε ότι το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για να το παρουσιάσει  τόσο δημόσια και τόσο εντυπωσιακά όπως έκανε στην φετινή HORECA.  Και η απόφαση της αυτή δικαιώθηκε θριοαμβευτικά!

Η έντονη μοντέρνα μουσική, οι ακούραστοι και ταλαντούχοι bartenders, οι ευγενικές προωθήτριες, η καλαισθησία του περιπτέρου αλλά και η πρωτοτυπία της ιδέας προσέλκυσε έναν απρόσμενα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών της εστίασης, της διασκέδασης και των ξενοδοχείων.  Οι ίδιοι εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους που βρήκαν την καινούργια πρόταση που έψαχναν για τα μαγαζιά τους.

Πολλά ήταν τα θετικά σχόλια όχι μόνο για τον ενθουσιασμό και ενέργεια που εξέπεμπε η παρουσίαση της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ αλλά και για το γεγονός ότι ένας συνεταιρισμός καταφέρνει να παραμένει τόσο σύγχρονος και να απευθύνεται σε νέες ηλικίες με την ιδέα των Samos Cocktails.  Τα ίδια τα cocktails σχολιάστηκαν σαν δροσιστικά, ελαφριά, γεμάτα σώμα και προσωπικότητα και κατάλληλα για όλες τις εποχές του χρόνου.


Περισσότερες και νεότερες συνταγές για cocktails με βάση το Samos Vin Doux είναι διαθέσιμες μέσω e-mail στο info@samoswine.gr .

Δείτε φωτογραφίες από το περίπτερο της Ε.Ο.Σ.Σ στην έκθεση HORECA 2015

Αριστερά ο υπεύθυνος πωλήσεων της Ε.Ο.Σ.Σ., Γιάννης Παρασύρης και δεξιά ο bartender Γιάννης Πετρής.





















Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Γιάννη Παρασύρη στο facebook