AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Φεβ 2016

Η "Δράση" ζητά διαπαραταξιακή επιτροπή για το hot spot


Στα βασικά θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμου αναφέρεται αναλυτικά η δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική" υπό τον Στέλιο Θάνο. Πρόκειται για το hot spot, την Υγεία, το πλοίο "Μυτιλήνη" και την περιμετρική οδό Βαθέος.

Όπως σημειώνει ο συνδυασμός, "μετά κι από τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι ολοφάνερο ότι δρομολογείται η υλοποίηση του Κέντρου Ταυτοποίησης (HOT SPOT) στο νησί μας υπό την επίβλεψη της περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου.

Η απόφαση φαίνεται πως είναι ειλημμένη, αφού είναι ακόμη σε ισχύ το ΦΕΚ δημιουργίας του στο 'πεδίο βολής'.

Σε πρόσφατη ερώτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο της 26/1/2016 στα εκτός ημερησίας θέματα προς τον Δήμαρχο, μας ενημέρωσε πως έχει προτείνει 5 άλλα σημεία για τη δημιουργία του hot spot, σύμφωνα και με τις εναλλακτικές προτάσεις που δήλωσε ο υπουργός κ. Φλαμπουράρης ότι θα συζητηθούν.

Σε σχετική ερώτηση για το ποιος εξουσιοδότησε την έναρξη των έργων στο πεδίο βολής, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι οι 'Γιατροί Χωρίς Σύνορα' είχαν προφορική εντολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον υπουργό και από την Περιφέρεια.

Η δημοτική μας παράταξη, με ρεαλισμό και σταθερότητα στις απόψεις της από την αρχή του προβλήματος, ζητά συγκεκριμένους όρους, αλλά και προϋποθέσεις για τη λειτουργία του hot spot.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει δώσει λευκή επιταγή ούτε στον Δήμο, ούτε στην Περιφέρεια.

Τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα έως τώρα. Η κυβέρνηση με περίσσεια αδιαφορία και υποδειγματική προχειρότητα αφανίζει την πιο προσοδοφόρα και συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία μας, αυτή του τουρισμού. Είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εταίρους της ΕΕ και στην τοπική κοινωνία που επωμίζεται φορτία δυσανάλογα.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να συγκληθεί διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν σε κείμενο δημάρχου (προς την κυβέρνηση και την Περιφέρεια που έχουν και την ευθύνη υλοποίησης των hot spots) oι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των, καθώς και τα αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, όπως διευκρινίσαμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά με την επιτροπή υγείας, ενώ αποφασίστηκε να συγκροτηθεί η επιτροπή σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, σε ερώτηση του συνδυασμού μας γιατί ακόμη δεν έχει συνεδριάσει, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν χρειάζεται η επιτροπή να συνεδριάσει, επειδή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με κάποιον φορέα.

Δυστυχώς φαίνεται να υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης και πραγματικών προθέσεων συνολικής διεκδίκησης.

Σε ερώτηση σχετικά με την παραμονή του πλοίου Μυτιλήνη στο λιμάνι Καρλοβασίου και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αν αυτό κάποια στιγμή βουλιάξει, ο Δήμαρχος απάντησε ότι η μετακίνησή του είναι ευθύνη του κράτους και το κόστος δεν μπορεί να μετακυλίσει στον Δήμο.

Σχετικά με τα υποστηρικτικά έργα (τοιχία) του έργου που παραλείφθηκε για τον περιμετρικό Βαθέος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με θέμα 'Βελτίωση περιμετρικής ασφάλειας περιμετρικής οδού',  ενημερώνουμε τους δημότες πως τα τοιχία που παρελήφθησαν είναι άρτια και παραδόθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της συγκεκριμένης μελέτης. Εξάλλου θετική ήταν και η γνωμοδότηση του εμπειρογνώμονα μηχανικού του Τ.Ε.Ε μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική παράταξή μας, το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και η τοπική κοινωνία  γνωρίζουν  ότι το αρχικό έργο της περιμετρικής Βαθέος είναι προβληματικό. Για τον λόγο αυτό υπήρξε ανάγκη υποστηρικτικών έργων στη συνέχεια.

Ευελπιστούμε ότι ο κύριος Δήμαρχος, όπως κατά καιρούς έχει πει, θα αναζητήσει τις σχετικές πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες. Αναμένουμε
".