AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Φεβ 2016

Σε ευρωπαϊκό τουρνουά η σκακιστική ομάδα του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου


Ομάδα τεσσάρων μαθητών και δύο εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου Σάμου συμμετέχει σε ευρωπαϊκό τουρνουά που πραγματοποιείται στη σκακιστική πλατφόρμα της International Correspondence Chess Federation.

Οι αγώνες διεξάγονται στο πλαίσιο του σκακιστικού προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου, με μαθήματα τόσο μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, όσο και μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων, τα μεσημέρια της Παρασκευής, με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

To τουρνουά ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τον Μάιο. Πρόκειται για ένα είδος σκακιού δι’ αλληλογραφίας και παίζονται μία ή δύο κινήσεις την εβδομάδα σε κάθε παρτίδα.

Η ομάδα του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου αντιμετωπίζει την ομάδα του IES Jándula, από την Andújar της Ισπανίας και την ομάδα του Pipasvirág Elementary School από το Telki της Ουγγαρίας.

Την εξέλιξη του τουρνουά μπορεί κανείς να τη βλέπει από την ιστοσελίδα του ICCF.

Διαιτητής του τουρνουά είναι ο Πολωνός (IA) Mariusz Wojnar, ο οποίος με θέρμη υποστήριξε την ιδέα ενός τουρνουά μεταξύ σχολείων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης ενώ την όλη προσπάθεια υποστήριξε και ο εθνικός υπεύθυνος του ICCF για την Ελλάδα Φώτης Αρμπής.

Είναι η δεύτερη φορά που μία σαμιακή σχολική ομάδα παίζει σκάκι δι’ αλληλογραφίας με κάποιο άλλο σχολείο, καθώς η αρχή έγινε πέρσι, όταν η σχολική ομάδα του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία σχολική σκακιστική ομάδα από την Πολωνία σε μια συλλογική παρτίδα.