AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Μαΐ 2016

Απογραφή των τουριστικών εισροών στη Σάμο


Ο Δήμος Σάμου ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού 17.000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης "Απογραφή στοιχείων από τουριστικά καταλύματα εισροών νομού Σάμου για αξιολόγηση από την Διεύθυνση Τουρισμού δράσεων τουριστικής προβολής".

Σύμφωνα με το Δήμο η συγκέντρωση απογραφικών στοιχείων από τουριστικά γραφεία σε σχέση με την κατανομή των πελατών τους, αφορά το κύριο αντικείμενο της υπηρεσίας. Θα δημιουργηθεί κατάλογος που θα αναφέρεται σε γεωγραφική διάχυση επισκεπτών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ανάλυση σε υποκατηγορίες κατά εθνικότητα, χώρα προέλευσης, είδος παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτύπωση των ιδιαίτερων προτιμήσεων ως προς την επιλογή του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος από τους επισκέπτες.

Ο τρόπος καταγραφής και παρουσίασης των στοιχείων και η προσέγγιση του θέματος είναι δεσμευτικός, μόνο ως προς το χρονικό εύρος και θα αφορά τουλάχιστον μία πενταετία πριν και με έμφαση σε τυχόν διαφοροποιήσεις σε συσχετισμό με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ο Δήμος διαπίστωσε από την πρόσφατη εμπειρία που αποκτήθηκε από τις έως σήμερα επισκέψεις και συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις και διεθνή forum, ότι το προσφυγικό πρόβλημα επηρέασε και επηρεάζει άμεσα το νησί που τυχαίνει να ανήκει στην οριογραμμή των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι οικονομικές συνέπειες στο μεγαλύτερο τμήμα της οικονομικής ζωής του νησιού που είναι ο τουρισμός, καθιστά επείγουσα την ανάγκη καταγραφής των αποτελεσμάτων της προαναφερόμενης κρίσης, με σκοπό να αντιμετωπισθούν με υπευθυνότητα τα προβλήματα που δημιουργούνται, με κύριο τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από πλευράς των εν δυνάμει επισκεπτών ως προς την επιλογή της Σάμου στους τόπους τουριστικού προορισμού.

Πηγή: TornosNews.gr
Φωτογραφία: Νίκος Αναστασίου