AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαΐ 2016

Ομάδα Γυναικών της Ο.Γ.Ε συγκροτήθηκε στον Μαραθόκαμπο


Σε συγκρότηση  Ομάδας Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε) στον Μαραθόκαμπο Σάμου προχώρησαν γυναίκες του χωριού. Ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα της Ο.Γ.Ε, μετά από σύσκεψη-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με κεντρική ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καθώς και στον χαρακτήρα και τους στόχους της ΟΓΕ. Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, "σκοπός της Ο.Γ.Ε είναι η συνειδητοποίηση της γυναίκας της λαϊκής οικογένειας, η ένταξή της στην ενεργό δράση για την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, εκμετάλλευσης και καταπίεσης εις βάρος της, η χειραφέτησή της και η απελευθέρωσή της σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση".

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα τοπικά προβλήματα, για τα οποία η Ομάδα θα πάρει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα θέματα όπως:

- Αποκλειστικά δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους (Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου, Κέντρο Υγείας).

- Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών (κατάργηση τροφείων παιδικών σταθμών, υποχρεωτική δίχρονη Προσχολική Αγωγή, μόνιμοι διορισμοί, όχι στην κατάργηση του Ολοήμερου σχολείου και Τμημάτων ένταξης).

- Δημιουργία χώρων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, παιδικές χαρές.

- Επαναλειτουργία του ταχυδρομείου Μαραθοκάμπου.

- Δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προστασία της μητρότητας, επιδόματα μητρότητας και άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας.

Στο τέλος της κουβέντας εκλέχθηκε πενταμελές προεδρείο.