AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Απρ 2017

Τιμητική βράβευση αριστούχου Σαμιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ο Σαμιώτης Κωνσταντίνος Μαράτος βραβεύτηκε ανάμεσα στους "Πρώτους εκ των Πρώτων" απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η βράβευση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Με το πρόγραμμα αυτό επιβραβεύονται κάθε χρόνο οι αριστούχοι απόφοιτοι που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2015-2016 ανέδειξε 1.094 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα από τον Νομό Σάμου και το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου Μαυρογένειο, ο Μαράτος Κωνσταντίνος, εισήχθη με αριθμό μορίων ΕΠΑ.Λ 1.918 στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Στον Νομό Σάμου διακρίθηκαν 4 μαθητές σε 11 σχολεία.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Τράπεζας, Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "Κάθε χρόνος που περνάει σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας, φτώχειας και αβεβαιότητας,αυξάνει την ανάγκη επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων της χώρας και της κοινωνίας μας. Η Παιδεία πρέπει να αποτελεί τη βασική εθνική μας προτεραιότητα, ώστε να μην σπαταλάμε ανέξοδα το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας".  

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης "μιας πολιτικής που αντιστρέφει τη μετανάστευση ταλαντούχων και ικανών νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις δαπάνες για έρευνα και καινοτομία που παραμένουν κάτω από το 0,5%του ΑΕΠ, από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, να προσφέρει επιτέλους ευκαιρίες σε όλους,απασχόληση και αξιοπρεπείς αμοιβές. Το κρίσιμο δεν είναι ο ιδιωτικός και δημόσιος χαρακτήρας της, αλλά το επίπεδο της παιδείας που, σε όλες τις βαθμίδες της, προσφέρει ποιότητα. Μια παιδεία που θα διαθέτει τους αναγκαίους ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση και την προοπτική όλων των παιδιών, χωρίς εξαιρέσεις, όπως συνάδει σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, προσδίδοντάς της προστιθέμενη αξία". 

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ