AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Απρ 2017

Στο τελικό στάδιο η σύμβαση για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Σάμου


Φωτορεαλιστική απεικόνιση με τη νέα όψη του αεροδρομίου της Σάμου, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece

Η Ελλάδα θα εισπράξει 1,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο από την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και της Σάμου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως είπε, δρομολογείται η ολοκλήρωση της σχετικής σύμβασης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

"Οι διαδικασίες ήταν επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2014.

Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.