Το σεμινάριο του ΕΦΕΤ με θέμα "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων" θα διοργανώσει στα τέλη Μαΐου στη Σάμο το τοπικό Επιμελητήριο.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) οι επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε άτομο που απασχολείται σε μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, ψητοπωλεία, φούρνοι, σούπερ μάρκετ, παιδικοί σταθμοί κλπ) και έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα.
Το σεμινάριο είναι διάρκειας 8 ωρών (πραγματοποιείται σε μία ημέρα) και θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου 2018.
Κόστος συμμετοχής ανά καταρτιζόμενο:
- Για τα Μέλη του Επιμελητηρίου (συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μέλη) 80€ ανά καταρτιζόμενο (30€ το παράβολο του ΕΦΕΤ + 50€ κόστος εκπαίδευσης). Τα μέλη του Επιμελητηρίου θα πρέπει να ταμειακά ενήμεροι στο Επιμελητήριο.
- Για τα μη μέλη επιχειρήσεις 130€ ανά καταρτιζόμενο (30€ το παράβολο του ΕΦΕΤ + 100€ κόστος εκπαίδευσης).
Τα χρήματα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό του Επιμελητηρίου Σάμου στην Εθνική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού: 401 / 545195-79, IBAN: GR78 0110 4010 0000 4015 4519 579.
Για τον προγραμματισμό των τμημάτων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως τις 12 Απριλίου 2018 να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Επιμελητηρίου Σάμου προσκομίζοντας μαζί την απόδειξη πληρωμής του σεμιναρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 22730 87980.