AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι χοροί της Σάμου στη Νορβηγία!


Διήμερη εκδήλωση - σεμινάριο παρουσίασης χορών της Σάμου διοργανώθηκε πρόσφατα στο Όσλο της Νορβηγίας, με προσκεκλημένο τον Σαμιώτη εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο, Μάκη Ευαγγέλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νορβηγίας ‘Ευαγγελισμός της Θεοτόκου’ στο Όσλο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλελλήνων της πόλης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εισήγηση του Σαμιώτη εκπαιδευτικού και χοροδιδασκάλου, Μάκη Ευαγγέλου, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου, ενώ δίδαξε και τους χορούς του νησιού μας. Φυσικά δεν έλειπε και η χορευτική αναφορά στα άλλα δύο νησιά του Νομού Σάμου, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε μεγάλο ελληνικό γλέντι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού στο Όσλο, με πρωτεργάτη τον αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Λουκάτο, το διοικητικό συμβούλιο της εκκλησίας, καθώς και τις Σαμιώτισσες Μαρλέν Φαλιέρας και Δήμητρα Αξιώτη, αλλά και δεκάδες Έλληνες και Φιλέλληνες του Όσλο.

Εκεί έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών, παρουσιάστηκαν τα αξιοθέατα και οι ομορφιές των νησιών μας, ενώ όλοι χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι διοργανωτές φρόντισαν να ξεναγήσουν σε αρκετά από τα αξιοθέατα του Όσλο τον Σαμιώτη φιλοξενούμενο τους μαζί με την Αρετή Καλαϊτζή χορεύτρια από τη Μακεδονία, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο σεμινάριο καθώς και το ενδιαφέρον τους να μάθουν τόσο τους χορούς, όσο και τα έθιμα της Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο παρουσίασης χορών της Σάμου στο Όσλο της Νορβηγίας!


















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com