AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Απρ 2019

Φωτογραφικό "καρτέρι" στους κεραυνούς της Σάμου!


Ανέβασε κι άλλο τον πήχη στην ποιότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών του ο Σαμιώτης φωτογράφος-"κυνηγός" έντονων καιρικών φαινομένων Μανώλης Θράβαλος!

Τη φορά αυτή, το βράδυ της Δευτέρας, σε λήψη του από το γήπεδο μπάσκετ στο χωριό Βουρλιώτες, που, όπως ο ίδιος λέει, "προσφέρει εκπληκτική θέα προς τις δαντελωτές ακτές της βόρειας Σάμου!", απαθανάτισε σε άλλη διάσταση τον ουρανό του νησιού!
 
Στη σελίδα του Meteographer, ο Μανώλης περιγράφει το σκηνικό που αντίκρισε:
 
"Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που αντιμετωπίζω κάθε φορά που κυνηγάω καταιγίδες στη Σάμο είναι το να βρίσκομαι στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή. Το ορεινό ανάγλυφο του νησιού προσφέρει μεν ενδιαφέροντα κάδρα, αλλά δυσκολεύει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση, την ίδια στιγμή που την καθιστά απαραίτητη λόγω της περιορισμένης θέας.

Το χθεσινό κυνήγι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα που έχω κάνει μέχρι στιγμής, καθώς οι αργοκίνητες καταιγίδες που ξεσπούσαν τριγύρω πέθαιναν μόλις έφτανα στο σωστό μέρος κάθε φορά, αφού προηγουμένως είχα οδηγήσει έως και 30 χιλιόμετρα από τη βόρεια στη νότια πλερά του νησιού και τούμπαλιν. Μετά από ένα 6ωρο κυνήγι με άπειρη κακοτυχία, αποφάσισα απλά να περιμένω σε ένα από τα αγαπημένα μου σημεία, μήπως κάποια από τις επόμενες καταιγίδες περάσει από τα ανατολικά μου. Μέσα στο επόμενο μισάωρο είδα εντυπωσιακές αναπτύξεις να φωτίζονται από το φεγγάρι και ήξερα ότι θα μου την κάνει τη χάρη. Λίγο αργότερα το νέο κύτταρο έριξε τον πρώτο του κεραυνό ανάμεσα στο Κοκκάρι και το Βαθύ...".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com