AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Φεβ 2019

Το ΕΚΣ για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης - Το ψήφισμα της απεργίας

Φωτογραφία του Μανώλη Marg

Την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή του σαμιακού λαού στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα προβλήματα της υγείας στη Σάμο εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚ.Σ. "χαιρετίζει την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες 7 Φλεβάρη στην Πλατεία Σοφούλη της Σάμου. 

Χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους νέους και τις νέες, τους Σαμιώτες και Σαμιώτισσες που συμμετείχαν στην απεργία και την συγκέντρωση. Όλους όσοι άφησαν τις δουλειές τους, έκλεισαν τα μαγαζιά και τα γραφεία τους, νεκρώνοντας τα πάντα στη Σάμο. 

Χαιρετίζει το κοινό πλαίσιο και την κοινή δράση της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων του νησιού μας (πάνω από 35) που ζητούν: να κλείσει το hotspot, να μην δημιουργηθεί άλλο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες δομές και από εκεί με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, ενάντια στη συμφωνία Ε.Ε.-κυβέρνησης-Τουρκίας που τους εγκλωβίζει καθώς και να σταματήσει η υποβάθμιση στην υγεία και να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί".

Οι υπεύθυνοι του Ε.Κ.Σ θεωρούν ότι "η αγανάκτηση του Σαμιακού λαού για τις άθλιες συνθήκες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι στο hotspot, αλλά και τις συνέπειες που έχει αυτό στην πόλη του Βαθιού, έγινε δύναμη διεκδίκησης και αλληλεγγύης για τα θύματα του πολέμου και της φτώχιας, που είναι εγκλωβισμένα εδώ. Ο απεγκλωβισμός και το κλείσιμο του κολαστηρίου του hotspot που διεκδίκησαν οι δεκάδες μαζικοί φορείς μαζί με τον Σαμιακό λαό στην χθεσινή (7/2) απεργία και συγκέντρωση είναι αίτημα που έχει εκφραστεί και στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των προσφύγων και μεταναστών το προηγούμενο διάστημα στην πόλη του Βαθιού.

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση με το περιεχόμενο της και τα αιτήματα της χτύπησε και χτυπάει την αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε. που η κυβέρνηση υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο και ήταν σε αντίθεση με τις κραυγές των κάθε λογής εθνικιστών, ναζιστών και ρατσιστών, βάζοντάς τους στην άκρη και απομονώνοντάς τόσο αυτούς όσο και όλους όσοι ρίχνουν νερό στο μύλο τους με τη διαστρέβλωση και τη λασπολογία. 

Το επόμενο διάστημα οργανωμένα, μαζικά και διεκδικητικά συνεχίζουμε τη δράση μας στην ίδια κατεύθυνση, με τα ίδια αιτήματα, για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας και των προσφύγων - μεταναστών, παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά".

Δείτε το ψήφισμα της κινητοποίησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα προβλήματα της υγείας στη Σάμο:


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com