AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Φεβ 2019

Συζήτησαν θέματα πολιτικής προστασίας της Σάμου


Η ετήσια συνάντηση του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, με τους εθελοντές όλων των κλιμακίων του νησιού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Σάμου.

Στην συνάντηση έγινε ο απολογισμός των δράσεων του 2018 από τον επικεφαλής αντιδήμαρχο Πάρη Παπαγεωργίου, παρουσία και του υπευθύνου του Γραφείου Γιώργου Μόρτζου καθώς και ο προγραμματισμός για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου μέσω προβολής διαφανειών αναφέρθηκε στα όσα επιτεύχθηκαν την προηγούμενη χρονιά, αναφέροντας και το αρνητικό θέμα που ανέδειξε η πυρκαγιά της 8ης Σεπτεμβρίου 2018, στην περιοχή του Κέδρου, και την επέκτασή της στον ΧΥΤΑ.

Για τον προγραμματισμό του 2019, ανέφερε ότι από τον προϋπολογισμό των 140 χιλιάδων ευρώ περίπου για την Πολιτική Προστασία θα δοθούν κάποια για τη βελτίωση βατότητας του αγροτοδασικού δικτύου της κάθε δημοτικής ενότητας. Θα γίνουν μικρά τεχνικά έργα, δηλαδή παρεμβάσεις κατά τόπους στις δημοτικές ενότητες, ενώ θα δοθούν κάποια ποσά για κάλυψη πυροπροστασίας. Για τις κατασκηνώσεις του Πρινιά θα δοθούν 1.000 Ευρώ για την συντήρηση πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει η κατασκήνωση. Επίσης θα υπάρξει προμήθεια ασυρμάτων, αναλωσίμων ειδών πυρόσβεσης και συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών.

Ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες των εθελοντικών κλιμακίων σε μέσα και συντηρήσεις και απαντήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου. Ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπου παραδόθηκαν σε κάθε κλιμάκιο, είδη και υλικά απαραίτητα για το έργο τους.

Πηγή: Voreioaigaio.ert.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com