AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Φεβ 2019

Έτοιμες να λειτουργήσουν οι νέες ανεμογεννήτριες στο Πυθαγόρειο Σάμου

Φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου

Σε λειτουργία θα τεθούν σύντομα οι τρεις νέες ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν στη θέση "Λακάκια" κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, αντικαθιστώντας τις 9 που λειτουργούσαν εκεί από το 1992.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η εταιρεία "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" ανακοίνωσε, ότι στην Σάμο, όπου βρίσκεται το πρώτο από τα συνολικά 10 αιολικά πάρκα που ανέλαβε να εγκαταστήσει η εταιρεία EWT, ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απαιτούμενες εργασίες.

Οι ανεμογεννήτριες περιμένουν σύντομα την ηλέκτριση τους από τον διαχειριστή ώστε να ξεκινήσουν να παράγουν καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια για το νησί της Σάμου.

Οι νέες ανεμογεννήτριες είναι οριζόντιου άξονα, έχουν διάμετρο ρότορα 51,5 μέτρα και ισχύ 0,9 ΜW η κάθε μία, ενώ οι 9 προηγούμενες, που λειτουργούσαν από τον Αύγουστο του 1992 είχαν ισχύ 0,225 ΜW η κάθε μία.

Νωρίτερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, το πρώτο φορτίο με τις 12 από τις συνολικά 22 ανεμογεννήτριες DW52 της εταιρίας EWT έφτασε στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τα νησιά όπου και θα εγκατασταθούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι ανεμογεννήτριες μεταφέρθηκαν αρχικά στον κεντρικό σταθμό που βρίσκεται στο λιμάνι των Μεστών στην Χίο, προτού μεταφερθούν στις τοποθεσίες εγκατάστασης.


Πηγή: Πληροφορίες από Energypress.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com