AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Φεβ 2019

Μαθητές από τη Σάμο στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής

Φωτογραφία αρχείου του Μάκη Ευαγγέλου

Με τρεις ομάδες μαθητών θα εκπροσωπηθεί η Σάμος στον μεγάλο τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου, στην Αθήνα.

Πρόκειται για τις ομάδες "Kouros" και "Aristarchos" του 2ου Γυμνασίου Σάμου, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Βασίλη Μπαρέκο και την ομάδα μαθητών δημοτικού "Πυθαγόρας" της Ρομποτικής Πουκαμισά, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Γιώργο Νιτοδά.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου διαγωνίζονται στην Κατηγορία "Πρωτέας":

"Ο φετινός διαγωνισμός "Πρωτέας" βασίζεται στην δοκιμασία του προηγούμενου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με τίτλο «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Πηγή έμπνευσης της δοκιμασίας είναι οι επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των αγγελιοφόρων που διέσχιζαν την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα. Ο αγγελιαφόρος ξεκινά από την Ιερουσαλήμ και περνά από τέσσερις πόλεις (Δορύλαιο, Χαλκηδόνα, Κίο και Καισάρεια) μεταφέροντας μεταξύ τους μηνύματα ενώ ολοκληρώνει τελικά την πορεία του στην Κωνσταντινούπολη. 

Η δοκιμασία στηρίζεται πάνω στη μεταφορά μηνυμάτων όπως ήταν διαδεδομένη την Βυζαντινή περίοδο πάνω σε ένα «δρόμο» της αυτοκρατορίας που ένωνε τις παραπάνω πόλεις. Τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα μηνύματα όσες περισσότερες φορές προλάβουν στον χρόνο που τους δίνεται και να καταλήξουν στην περιοχή του τερματισμού, την Κωνσταντινούπολη."

Οι μαθητές δημοτικού της Ρομποτικής Πουκαμισά διαγωνίζονται στην Κατηγορία "Αρχιπέλαγος Αιγαίο". Οι μαθητές οι οποίοι θα διαγωνιστούν θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα έργο με αυτοματισμούς, η οποία θα έχει σχέση με το θέμα του διαγωνισμού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών».

Λίγα λόγια για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, ο οποίος διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas, απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φέτος για πρώτη φορά εισάγει μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com