AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2019

Με δύο βραβεία σε διεθνή περιβαλλοντική έκθεση τιμήθηκε ο Δήμος Σάμου


Ο Δήμος Σάμου τιμήθηκε την Παρασκευή με δύο βραβεία του θεσμού “Greek Green Awards” στην 3η Διεθνή Έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος "VERDE-TEC", η οποία διεξάγεται από 15 έως 17 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Αττικής.



Ο δήμος πήρε τα βραβεία στις κατηγορίες "Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση" και "Αστική Βιωσιμότητα". Η πρώτη κατηγορία αφορούσε την προσπάθεια του δήμου να ευαισθητοποιήσει τους νέους υλοποιώντας μία δράση στην οποία παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων θα αποτύπωναν στο “χαρτί” την άποψη τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός, ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των παιδιών πάνω σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.


Η συμμετοχή στην Αστική Βιωσιμότητα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που έχει σε άμεσο πρόγραμμα υλοποίησης ο Δήμος Σάμου με σκοπό την προσβασιμότητα για όλους. Συμπεριλαμβάνει αναπλάσεις δρόμων και υλοποίηση προγραμμάτων για ΑμεΑ. Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος που «προσκαλεί» τους πολίτες του νησιού να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους έγινε σημείο αναφοράς και θετικής κριτικής.

Για αυτή την επιτυχία, οι υπεύθυνοι του δήμου Σάμου ευχαριστούν την Στέλλα Παπανικολάου, η οποία επιμελήθηκε την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της πρότασης «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Αμυρσώνη, για την εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδήλωση απονομής βραβείων.  

Στην έκθεση, που ο Δήμος για δεύτερη χρονιά έχει οργανωμένο περίπτερο, συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος και ξένες επιχειρήσεις.

Οι υπεύθυνοι του δήμου υπόσχονται ότι η Σάμος θα συνεχίσει να παρουσιάζει το έργο της σε θέματα πράσινης ανάπτυξης και θα προβάλει την περιβαλλοντολογική της κληρονομιά με στόχο να προσελκύσει εναλλακτικό κοινό επισκεπτών.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com