AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Φεβ 2019

Σημαντική μείωση τουριστικών αφίξεων αναμένεται το 2019 στη Σάμο!

 

Αρνητικά μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν στη Σάμο προκύπτουν από μελέτη που παρουσίασε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε).

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε δεδομένα της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (Ε.Α.Σ.Π) και δείχνει ότι οι προγραμματισμένες για φέτος αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό προς τη Σάμο είναι κατά 26 % λιγότερες από τις αντίστοιχες περσινές θέσεις (πανελλαδικά θα είναι μειωμένες κατά 7% σε σχέση με το 2018).

Συγκεκριμένα για φέτος έχουν προγραμματιστεί 158.783 αεροπορικές θέσεις προς τη Σάμο, όταν για το 2018 είχαν προγραμματιστεί 213.328.

Η Ε.Α.Σ.Π δίνει και αναλυτικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες θέσεις πτήσεων από ευρωπαϊκές χώρες προς τη Σάμο για το 2018:


Σύμφωνα με τον πίνακα, μεγάλη πτώση στις προγραμματισμένες θέσεις εμφανίζουν η Γερμανία (-50%), η Μεγάλη Βρετανία (-57%), η Ελβετία (-57%) και η Πολωνία (-65%), ενώ σημαντική αύξηση θα έχουν το Βέλγιο (+36%) και η Τσεχία (+34%).

Οι Ολλανδοί θα είναι με μεγάλη διαφορά πρώτοι στις αφίξεις στη Σάμο, καθώς διατήρησαν τον αριθμό των αεροπορικών τους θέσεων τους σε σχέση με το 2018 (εμφανίζουν μείωση μόνο 2%), ενώ οι μέχρι πέρυσι πρώτοι Γερμανοί θα εμφανίσουν πολύ μεγάλη πτώση, που εν μέρει οφείλεται στο κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Germania

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πραγματικές αφίξεις τουριστών το 2018 (140.624 τουρίστες) ανήλθαν στο 66 % των προγραμματισμένων θέσεων (66 % η μέση πληρότητα θέσεων στα αεροσκάφη).

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com