AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Φεβ 2019

Προσεχώς νέες κινητοποιήσεις για το προσφυγικό στη Σάμο


Η οργανωτική επιτροπή της πανσαμιακής απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Φεβρουαρίου για το προσφυγικό και την υγεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον σαμιακό λαό για τη μαζική του στην κινητοποίηση και προαναγγέλλει νέες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή "χαιρετίζει όλους τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες για τη μεγάλη συμμετοχή τους στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τα σοβαρά ζητήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και της υγείας.

Ο Σαμιακός λαός στις 7 του μήνα διατράνωσε και εξέφρασε ειρηνικά την αντίθεσή του στις πολιτικές της κυβέρνησης που εγκλωβίζουν στο νησί μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες, καθώς και για τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση ενόχλησε την κυβέρνηση αλλά και διέψευσε τα ακραία στοιχεία και τις ακραίες φωνές, τους λασπολόγους και τις Κασσάνδρες που το προηγούμενο διάστημα τη συκοφαντούσαν και προσπαθούσαν να τη διαστρεβλώσουν. Με το πλαίσιο, τα αιτήματα , το περιεχόμενό και τη δυναμική της έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς. 

Το επόμενο διάστημα η Οργανωτική Επιτροπή θα αναλάβει νέες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση, με αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους, για να λυθούν οι σοβαρές επιπτώσεις που έχει υποστεί η τοπική κοινωνία. Ο στόχος και σκοπός μας είναι το κλείσιμο του HOT SPOT Σάμου, ο απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών και η διατήρηση μιας μικρής δομής καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στο νησί.

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς και το Σαμιακό λαό σε εγρήγορση, συνεχή ειρηνικό αγώνα και συμπόρευση για το κοινό μας σκοπό.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μας γι αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τη τοπική κοινωνία  πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ".

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο ξεπέρασε και πάλι τους 4.000, με 103 από αυτούς να φτάνουν τη Δευτέρα στο νησί από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια και μόλις 5 να ταξιδεύουν για την ενδοχώρα.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα τρία μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου:


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com