AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Φεβ 2019

Επίσημο: Υποψήφιος δήμαρχος Σάμου ο Νίκος Κατρακάζος


Ακουγόταν έντονα τους τελευταίους μήνες, από σήμερα είναι και επίσημο: ο Νίκος Κατρακάζος, νυν αντιπεριφερειάρχης Σάμου, στις εκλογές του Μαΐου θα διεκδικήσει τη δημαρχία του νησιού. 

Ο κ. Κατρακάζος έκανε τη σχετική ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας, όταν, γνωστοποιώντας και το όνομα του συνδυασμού του, "Όλοι μαζί για τη Σάμο", απηύθυνε κάλεσμα ευρείας συμμετοχής προς τους Σαμιώτες:

"Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

συνοδοιπόροι της ζωής σε αυτό τον μικρό τόπο, συνοδοιπόροι στον αγώνα για κοινωνική προκοπή, συνοδοιπόροι στον αγώνα για επαγγελματική επιβίωση και πρόοδο, συνοδοιπόροι, -μαζί με τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας,- στον αγώνα της μόρφωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και της δύσκολης καθημερινότητας.
Με αποκλειστική κινητήρια δύναμη τη δική σας υποστήριξη, συμπαράσταση αλλά και ανοχή στα λάθη και τις παραλείψεις μου, έχω διανύσει έναν αρκετά μακρύ πλέον δρόμο ενασχόλησης με τα κοινά. Ένα δρόμο το αποτέλεσμα του οποίου μόνο εσείς μπορείτε να αξιολογήσετε.

Ως Περιφερειακή Αρχή, και εγώ, ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, πάντα δίπλα στους κατοίκους των νησιών μας, πιστεύω ότι δώσαμε από την πρώτη στιγμή και θα δίνουμε μέχρι ΚΑΙ την τελευταία μέρα της θητείας μας έναν δύσκολο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως επιτάσσουν τα καθήκοντά και οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις, και θέλω να πιστεύω ότι πετύχαμε αρκετά. Την ώρα του απολογισμού που πλησιάζει νομίζω ότι θα έχουμε πολλά και σημαντικά να καταθέσουμε αλλά και να απολογηθούμε σε σας τους εντολείς μας για αυτά που πιθανόν δεν καταφέραμε.
Μιλώντας μαζί σας πάντοτε με ειλικρίνεια θα ήθελα να σας δηλώσω σήμερα την επιθυμία και την πρόθεσή μου να συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Και η απόφασή μου αφορά όχι ευκολότερους δρόμους που θα μπορούσα να επιλέξω αλλά τον δυσκολότερο. Και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο Δήμος μας είναι ο πιο δύσκολος δρόμος. Νιώθω όμως ότι η εμπειρία που έχω αποκτήσει, η βαθιά γνώση των προβλημάτων, η άμεση και ειλικρινής επικοινωνία μαζί σας αλλά και η σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων μού δίνουν τη δυνατότητα και τη δύναμη να τον βαδίσω.
Η προσπάθεια όμως για το νησί μας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι προσπάθεια ενός αλλά πολλών. Μόνο μια δυνατή ομάδα με όρεξη, γνώση αλλά και όραμα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Μια ομάδα που θα έχει ως κύριο συνδετικό της κρίκο την αγάπη για τον τόπο μας αλλά και την πρόθεση να παλέψουμε για την αναστροφή της καθοδικής του πορείας.

Καλώ λοιπόν σήμερα όλους σας, να αποτελέσουμε μια δυνατή ομάδα, μια ομάδα έτοιμη να συγκρουστεί, να διεκδικήσει και να τα καταφέρει. Μια ομάδα που θα οδηγηθεί σε συνθέσεις, μια ομάδα που θα καλύπτει κάθε κοινωνική και επαγγελματική διάσταση. Μια ομάδα που θα έχει ως συνδετικό κρίκο μια κοινή συμφωνία για βασικές αρχές που αφορούν τον τόπο μας.
Σας καλώ λοιπόν όλους από αυτήν την στιγμή να δηλώσετε παρόντες σε αυτόν τον αγώνα. Έναν αγώνα που δεν θα έχει αποκλεισμούς αλλά ευρεία συμμετοχή. «Όλοι μαζί για τη Σάμο» να παλέψουμε για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας.
Υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου
Nίκος Κατρακάζος".