AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Φεβ 2019

Βαρβιτσιώτης από Σάμο: "Ο ανθρωπισμός των κυβερνώντων βυθίζεται στα hotspots"!


Επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών (hotspot) στην πόλη της Σάμου πραγματοποίησε την Παρασκευή ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αφορμή τις εικόνες που αντίκρισε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Για άλλη μία φορά ερχόμενος στη Σάμο αντικρύζω την ίδια εικόνα εξαθλίωσης και ντροπής.

Καμία βελτίωση δεν έχει γίνει από την τελευταία μου επίσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Οκτώβριο και αυτό δείχνει τελικά πως ο ανθρωπισμός των κυβερνώντων βυθίζεται στις λάσπες, στις σκηνές, στα λύματα, και γενικότερα στην εγκατάλειψη των hot-spots.

Προσωπικά, θέλω για ακόμη μία φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική βόμβα που υπάρχει στο hot-spot της Σάμου, αλλά και για τον κίνδυνο που υπάρχει για τον τοπικό πληθυσμό της.

Παρατηρούμε συνεχώς, να καταγγέλλεται η κυβέρνηση από όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την αδυναμία στη διαχείριση του Προσφυγικού, να χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ Ευρωπαϊκής βοήθειας προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και αν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, ας φύγουν να έρθουμε εμείς που ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τα συντρίμμια που θα αφήσουν πίσω τους.

Στη Σάμο δεν έχουμε ποτέ καμία ενημέρωση από την υπηρεσία ασύλου και το γεγονός ότι και ο ίδιος ο προϊστάμενος της Σάμου, βρίσκεται στη Αθήνα και ποτέ εδώ, δείχνει και την αδυναμία στο να οργανώσουν σωστά τη δουλειά τους.

Αν δεχτούμε τα στοιχεία, όπως τα λένε σήμερα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.700 άτομα στο Βαθύ της Σάμου. Η εικόνα που αντιμετωπίζει κανείς με την επίσκεψή του εδώ είναι μία εικόνα ντροπής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Γνωρίζω πως οι περιπτώσεις διακινητών που έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τον τελευταίο χρόνο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό δείχνει πως έχουμε στείλει ένα μήνυμα προς τους διακινητές ότι δεν κυνηγάμε κανέναν, ότι τα σύνορα μας είναι ελεύθερα και πως οι λαθροδιακινητές μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους".

Δείτε μερικά από τα tweets του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το hotspot της Σάμου:




Δείτε επίσης τις φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του μετά την επίσκεψή του στο hotspot της Σάμου ο κ. Βαρβιτσιώτης:















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com