AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Φεβ 2019

Άλλα 9.000.000 ευρώ για την ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων σε Σάμο-Β. Αιγαίο


Με επιπλέον 9.000.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις της Σάμου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου που είχαν καταθέσει προτάσεις στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» - ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020).

Με επιστολή του γενικού γραμματέα δημοσίων Εεπενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, προς τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε δεκτή η πρόταση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου για την επιπλέον διάθεση πόρων από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στον τομέα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. 

Με αυτόν τον τρόπο αίρονται όλες οι σχετικές διοικητικές δυσκολίες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των θετικά αξιολογημένων προτάσεων του προγράμματος.

Μετά τη σχετική υπουργική απόφαση προβλέπεται να εκδοθούν από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου οι αποφάσεις ένταξης όλων των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών έργων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της Χριστιάνας Καλογήρου με τον Παναγιώτη Κορκολή την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρουσίασε την  ανάγκη για την ενίσχυση του τομέα του τουρισμού με νέες επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συνδράμει σε αυτό με την εκχώρηση όλων των απαραίτητων πόρων.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: "Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δίνουμε την ευκαιρία για τη μεγαλύτερη δυνατή ένταξη επενδύσεων σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Προτεραιότητά μας πάντα παραμένει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του εισοδήματος και η υποστήριξη κάθε νέας αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στα νησιά μας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com