AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Φεβ 2019

Νέο φωτογραφικό άλμπουμ με θέμα το προσφυγικό στη Σάμο


Πολυάριθμες φωτογραφίες από τη Σάμο περιλαμβάνει το φωτογραφικό άλμπουμ του Ορέστη Σεφέρογλου με τίτλο "Call it Home".

Το άλμπουμ συνοδεύεται από κείμενα του φωτογράφου και έχει ως θέμα το προσφυγικό πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Αποστόλης Γιαννακόπουλος, εκπαιδευτικός και υπεύθυνος της φωτογραφικής ομάδας "Φωτόνησος" Κοντακαίικων Σάμου, αναφέρει στη σελίδα του στο facebook για τη φωτογραφική δουλειά του Ορέστη Σεφέρογλου:

"Την άνοιξη του 2018 ο φωτογράφος Ορέστης Σεφέρογλου επισκέφτηκε τη Σάμο κι ήρθε στα Κοντακαίικα για να ολοκληρώσει ένα φωτογραφικό πρότζεκτ εκ μέρους της οργάνωσης HumanRights360.

Φωτογράφισε τα αστέρια μας, τις Βιολέττες μας, δύο από τις μαθήτριες που υλοποίησαν το πιλοτικό φωτογραφικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιίκων το 2013-14 και από τα πρώτα μέλη του παιδικού τμήματος της Φωτονήσου τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η φωτογραφική δουλειά του Ορέστη ολοκληρώθηκε, εκδόθηκε σε βιβλίο και περιμένουμε να την παραλάβουμε στην έντυπη μορφή της αυτές τις ημέρες.

Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για την άκρως επαγγελματική και ταυτόχρονα ευαίσθητη και διακριτική προσέγγισή του, τόσο γιατί το αντικείμενό του ήταν τα παιδιά, όσο γιατί το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα με πολύπλευρες δυσκολίες, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο και προβληματικό στις ακριτικές μας κοινωνίες".

Δείτε παρακάτω το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή (οι φωτογραφίες από τη Σάμο ξεκινούν στη σελίδα 21 του pdf):