AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Φεβ 2019

Γιατί δήλωσε παραίτηση ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ στο hotspot Σάμου, Μ. Λογοθέτης


Ως  μια μορφή διαμαρτυρίας επέλεξε την παραίτηση του από τη θέση του συντονιστή  του ΚΕΕΛΠΝΟ στο hotspot Σάμου ο ιατρός – βιοπαθολόγος Μάνος Λογοθέτης. 

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, αφορμή για την παραίτησή του ήταν τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και τον βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, σχετικά με την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα της εργασίας του ως ιατρού στο hotspot (ΚΥΤ) της Σάμου. 

Ο κ. Λογοθέτης χαρακτήρισε κατάφωρη αδικία τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Βίτσα και τον κ. Σεβαστάκη και τόνισε «ότι όταν υπάρχουν μομφές για την απόδοσή σου και το έργο σου ή τη σκοπιμότητα των όσων κάνεις, ουσιαστικά δεν έχεις πολλές επιλογές παρά να θέσεις την παραίτησή σου στη διάθεση του οργανισμού σου».

«Δε γνωρίζω αν θα γίνει δεκτή ή όχι η παραίτησή μου, είναι όμως στη διάθεση του φορέα μου με επιχείρημα, εάν πράγματι είμαι ένας γιατρός μερικής απασχόλησης ο οποίος έχω ένα πενιχρό αποτέλεσμα στο ΚΥΤ Σάμου και στο μεταναστευτικό, αν πράγματι το ΚΕΕΛΠΝΟ και εγώ είμαστε αυτοί που καθυστερούμε τη διαδικασία της αποσυμφόρησης, τότε δεν μένει άλλο από το να φύγουμε από εδώ και έτσι κατά αυτό τον τρόπο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Στη Βουλή ειπώθηκε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο κύριος υπαίτιος που δε γίνεται η αποσυμφόρηση. Επίσης αφέθηκαν πολλά υπονοούμενα σχετικά με την σκοπιμότητα. Θέλω να πω, πως η ενασχόλησή μου με το προσφυγικό δεν είχε ποτέ πολιτικά χαρακτηριστικά, ούτε ασχολήθηκα με αυτό σε πολιτική βάση. 

Παρέθεσα σε μια επιστολή που έστειλα προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, όλα τα στοιχεία που αφορούν την ενασχόλησή μας με το ΚΥΤ Σάμου, τι προσπαθούμε να κάνουμε και θέλω να γνωρίζετε, τουλάχιστον σε ότι μας αφορά, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει καμία συμμετοχή στο κομμάτι της αποσυμφόρησης. Εμείς καταθέτουμε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις εισηγήσεις περί ευαλωτότητας ή μη. Η ευαλωτότητα είναι κάτι που καθορίζεται από το νόμο και με βάση αυτές τις εισηγήσεις δύναται στις υπηρεσίες να κάνουν άρση του γεωγραφικού περιορισμού των ανθρώπων αυτών με βάση και άλλες παραμέτρους. Εμείς έχουμε κάνει καταγραφές που φτάνουν μέχρι και την τελευταία βάρκα πριν από δέκα ημέρες, έχουμε καταγράψει όλο τον πληθυσμό του ΚΥΤ, έναν προς έναν και έχουμε καταθέσει τις αντίστοιχες εισηγήσεις» τόνισε ο κ. Λογοθέτης.

Όπως είπε τέλος ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε μια εύκολη μετατόπιση ευθυνών και είναι προσβολή το να λέγεται ότι κάποιος είναι κομμάτι ενός οργανωμένου κυκλώματος, ενώ θα έπρεπε να κληθεί και ο Υπουργός Υγείας από τον κ. Σεβαστάκη να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση και να δώσει εξηγήσεις αν φταίει ή όχι το ΚΕΕΛΠΝΟ στις καθυστερήσεις. Αν και εφόσον δεν εγκριθεί η παραίτηση ο κ. Λογοθέτης θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως τη στιγμή που κρίνει ότι εξυπηρετεί τον τόπο. Μεγάλο πρόβλημα το ότι δεν υπάρχουν επαναπροωθήσεις, τεχνικά ζητήματα, συμφωνίες με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποσυμφόρηση, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει κάποια άτομα να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα.

Ο κ. Λογοθέτης προσφέρει παρόλα αυτά μέχρι να εξεταστεί το θέμα τις υπηρεσίες του στο ΚΥΤ καθώς υπάρχει μόνο ένας ακόμη γιατρός και οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Πηγή: VoreioAigaio.ert.gr

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com