AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιαν 2020

ΒΙΝΤΕΟ: Στην Ελλάδα ο Σαμιώτης ναυτικός που απήγαγαν πειρατές στο Καμερούν!


Στην κάμερα του Open μίλησε, από την Αθήνα πλέον, ο νεαρός Σαμιώτης ναυτικός Δημήτρης Δημόγλου, ο οποίος τραυματίστηκε σε πειρατική επίθεση στις 31 Δεκεμβρίου ανοιχτά του Καμερούν.

Ο 25χρονος, εμφανώς καταβεβλημένος και τραυματισμένος από την σφαίρα των πειρατών, μίλησε στην κάμερα του Open TV και τη δημοσιογράφο Γεωργία Λαγού.

«Καλά είμαι. Ευχαριστώ την εταιρεία μου και θέλω να γυρίσω πίσω στην οικογένειά μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πειρατές στο Καμερούν. Με εμφανή τον τρόμο στα μάτια του, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Δημόγλου εμφανώς καταβεβλημένος και τραυματισμένος από την σφαίρα των πειρατών, έχει μόλις φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση από την Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον μεταφέρουν από το αμαξίδιο, στο φορείο και ύστερα στο νοσοκομείο όπου και θα νοσηλευτεί. Όλα στο πρόσωπό του μαρτυρούν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. 

Η οικογένειά του στη Σάμο, συγκινημένη και ανακουφισμένη από τα καλά νέα περιμένει να σφίξει το παιδί τους στην αγκαλιά. «Εμείς ευχαριστούμε πολύ, αυτό μόνο ευχαριστούμε πολύ που είναι καλά το παιδί, αυτό τίποτε άλλο», λέει η θεία του. Εφτά ημέρες πέρασαν από το ρεσάλτο των πειρατών στο δεξαμενόπλοιο Happy Lady, όπου πέντε Έλληνες ναυτικοί απήχθησαν. Όταν οι απαγωγείς ανέβηκαν στο πλοίο επικράτησε πανδαιμόνιο. Όλοι έτρεχαν να σωθούν.

Ο 25 χρόνος μηχανικός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, ενώ προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο ειδικό δωμάτιο, που βρισκόταν στο μηχανοστάσιο. Οι Νιγηριανοί πειρατές τον πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο στο πόδι. Ο Δημήτρης στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού οι πειρατές άφησαν πίσω τον τραυματισμένο ναυτικό.

Οι πειρατές φέρονται να μην έχουν επικοινωνήσει ακόμα με τους διαπραγματευτές και η αγωνία των οικογενειών των ομήρων κορυφώνεται.