AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Φεβ 2016

"Να φτιαχτεί άμεσα η ζημιά στην παραλιακή του Ηραίου"


Την άμεση έναρξη εργασιών για την επισκευή των φθορών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο Ηραίον της Σάμου ζητούν οι σύλλογοι της περιοχής.

Με επιστολή που απέστειλαν προς τον Δήμο Σάμου και τη Δημοτική Κοινότητα Παγώνδα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος και η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Ηραίου αναφέρουν ότι "μετά από την τελευταία κακοκαιρία, στις 16 Ιανουαρίου, έγιναν μεγάλες ζημίες στο Ηραίον. Μία από αυτές και πολύ σημαντική είναι ο δρόμος στην παραλιακή. Το τοιχίο στήριξης παρουσίασε κλήση κατά τη θάλασσα, δημιουργώντας μεγάλο κενό στο οδόστρωμα.

Η ανάγκη επισκευής του πρέπει να είναι άμεση λόγω του σημείου που βρίσκεται, στον πιο κεντρικό και επισκέψιμο χώρο, και φυσικά δεν μπορεί να παραμείνει έτσι κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, αλλά ακόμη περισσότερο δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση μέσα σε αυτήν".

"Ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναγίνουμε θεατές σε άλλο ένα ανεκτέλεστο έργο και σημείο εγκατάλειψης για το χωριό. Οφείλουμε βέβαια να σας προειδοποιήσουμε για τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, με την προστασία της παράκτιας ζώνης του Ηραίου να είναι επιτακτική, μιας και όλα αυτά τα χρόνια το έργο κωλυσιεργεί στις μελέτες", σημειώνουν οι τρεις σύλλογοι της περιοχής
".


Φωτογραφία από το era-aegean.gr