AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Φεβ 2016

Οι αστυνομικοί της Σάμου διαμαρτύρονται

Φωτογραφία αρχείου

Επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.

Όπως σημειώνουν, την 1η Φεβρουαρίου 2016, 14 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου διατάχθηκαν να εκτελέσουν μεταγωγή 25 κρατουμένων για διοικητική απέλαση, από τη Σάμο με τελικό προορισμό το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) στην Κόρινθο μέσω Πειραιά.

"Από την 01:30 ώρα της 02/02/2016 βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στην έδρα όπου παρέλαβαν τους κρατουμένους και αναχώρησαν την 03:15 ώρα με το πλοίο 'Νήσος Μύκονος', με άφιξη στον Πειραιά 14:00 ώρα της ιδίας. Στο σημείο προσήλθε όχημα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με μόνο τον οδηγό, παρελήφθησαν κρατούμενοι και αστυνομικοί της Δ.Α. Σάμου με προορισμό το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου. Τελικώς έγινε η παράδοσή τους στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και επέστρεψαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής την 18:00 ώρα της ιδίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 144 παρ.1 του Π.Δ. 141/1991, 'οι μεταγωγές γίνονται απευθείας από την αρμόδια υπηρεσία του τόπου αποστολής στον τόπο προορισμού τους, εφόσον υπάρχει δυνατότητα και η απόσταση δεν είναι μεγάλη, διαφορετικά γίνονται από τις υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη των μεταγωγών και βρίσκονται κατά μήκος του ακολουθητέου δρομολογίου, στις οποίες παραδίδονται οι κρατούμενοι, κατά τα ειδικότερα καθοριζόμενα από κανονιστική διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας'.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας επισημαίνουμε ότι με την παραπάνω διαταγή παραβιάζονται κατάφορα προεδρικά διατάγματα και καταπατείται κάθε ίχνος ιεραρχίας μεταξύ των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα την καταπόνηση, σωματική και ψυχολογική, των αστυνομικών που εκτέλεσαν την παραπάνω μεταγωγή, οι οποίοι καθώς ήταν άυπνοι και μετά από την 11ωρη φύλαξη των κρατουμένων σε μη ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αλλά σε κοινόχρηστους χώρους, επιβαρύνθηκαν με το να μεταγάγουν τους κρατουμένους τελικώς και να τους παραδώσουν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, σαν να μην υπάρχει καμία συνέχεια στην Ελληνική Αστυνομία".

"Κύριε Αρχηγέ,

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και ευελπιστούμε για την επίλυση του θέματος ώστε να μην επαναληφθούν τακτικές οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να πάμε με βήματα γοργά πίσω την Ελληνική Αστυνομία, καταστρατηγώντας προεδρικά διατάγματα, κανονιστικές διαταγές και κεκτημένα δικαιώματα ετών εις βάρος των εργαζομένων αστυνομικών, προσφέροντάς τους έναν εργασιακό μεσαίωνα!
", αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.