AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαΐ 2016

Συγκέντρωση του Ε.Κ.Σ στις 8/5 για την Εργατική Πρωτομαγιά


Με συγκέντρωση στα γραφεία του στις 10 το πρωί θα τιμήσει την Κυριακή 8 Μαΐου το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) την Εργατική Πρωτομαγιά, "μέρα γιορτής και αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που για 130 χρόνια τώρα βαδίζει στο δρόμο του ταξικού αγώνα για να γίνουν τα σκοτάδια φως, για να κατακτήσει τα δικαιώματα και την κοινωνία που της αξίζουν".

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Σ, "η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να φέρει στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό της νόμο. Ένα νόμο λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, χειρότερο απ' ό,τι αρχικά έλεγε, που έρχεται να προστεθεί σε όλους τους προηγούμενους, να παγιώσει τις αντεργατικές ανατροπές και που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Ξέρει η κυβέρνηση ότι σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες, γι αυτό και επέλεξε να φέρει το νέο έγκλημά της στη βουλή μέσα στο Πάσχα.

Προσδοκά ότι το τερατούργημά της θα συναντήσει την λιγότερη αντίσταση, μέρες που' ναι, αλλά να είναι σίγουρη ότι δεν θα της κάνουμε την χάρη
".

"Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Όλοι στην 48ωρη απεργία να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο του νησιού.