AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαΐ 2016

Θετικές εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι

 

Χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, για την αποκατάσταση των κτιρίων του Πανεπιστημίου στην περιοχή των Ταμπάκικων (πρώην βυρσοδεψεία) στο Καρλόβασι. 

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του κ. Σεβαστάκη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέφανου Γκρίτζαλη, και του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών Σάμου, Β. Μεταφτσή, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας και στο Γ.Γ. του Υπουργείου.

Πρόκειται για ένα αίτημα ετών, αφού τα συγκεκριμένα κτίρια έχουν αγοραστεί από το Πανεπιστήμιο εδώ και μία δεκαετία, αλλά η έλλειψη κονδυλίων δεν επέτρεψε στο Πανεπιστήμιο να υλοποιήσει τα σχέδια του για τη δημιουργία μίας Πανεπιστημιούπολης στον συγκεκριμένο χώρο. 

Ο ονομαστικός προϋπολογισμός ύψους 2.000.000 ευρώ θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εγκρίθηκε για το 2016, ενώ από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ ενεκρίθη το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που αφορά το σχεδιασμό των κτιρίων στα Ταμπάκικα.

"Συνεχίζουμε δυνατά και με κοινό όραμα την ενδυνάμωση και την ανάδειξη του Πανεπιστημίου στο νησί μας
" δήλωσε αμέσως μετά την θετική αυτή εξέλιξη για το Πανεπιστήμιο ο βουλευτής του νομού Σάμου.

Πηγή: era-aegean.gr