AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Μαΐ 2016

Καταδικάστηκε ο Ιρακινός που απείλησε αστυνομικό στο Κέντρο Ταυτοποίησης


Σε έντεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το μονομελές πλημμελειοδικείο Σάμου τον 32χρονο Ιρακινό που την Δευτέρα του Πάσχα απείλησε με μαχαίρι τον αστυνομικό που ήταν σε βάρδια στο Κέντρο Ταυτοποίησης όταν προσπάθησε να τον αποτρέψει την ώρα που επιχειρούσε να αυτοτραυματιστεί.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου και άμεσα υπήρξε η παρέμβαση και άλλου αστυνομικού προκειμένου ο 32χρονος να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός, αναδεικνύεται όμως με τον πιο περίτρανο τρόπο η ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Δύναμης στο κέντρο.

Ο Ιρακινός έχει ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Ταυτοποίησης όπου βρίσκονται περίπου 920 μετανάστες εκ των οποίων 600 έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου.

Για τους 250 έχει παρέλθει το 25ήμερο με αποτέλεσμα να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς ωστόσο να μπορούν να φύγουν από το νησί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος τους.

Πηγή: era-aegean.gr
Φωτογραφία: Σαμιακόν Βήμα