AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Απρ 2017

Μεγάλη η συμμετοχή των Σαμιωτών στο "Let's do it Greece"


Μαζική ήταν οι συμμετοχή των συλλόγων, των φορέων αλλά και των απλών πολιτών της Σάμου την Κυριακή στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού με τίτλο "Let's do it Greece"!


Αναλυτικά στις δράσεις που διεξήχθησαν στο νησί διεξήχθησαν οι εξής φορείς και σύλλογοι (κάντε κλικ στις υπογραμμίσεις για να δείτε φωτορεπορτάζ από τις δράσεις):

1) Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου συμμετείχε με εξωραϊσμό στην περιοχή των Προσφυγικών ενώ θα συνδυάσει τη δράση της και με έθιμα για το Πάσχα και την Ανάσταση.
3) Ο Σύλλογος Δημιουργικής Χειροτεχνίας «Οι Ιδέες μας» συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017  με καθαρισμό της Παραλίας στο Ποτάμι Καρλοβάσου.
4) Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου.
5) Ο Αθλητικός Σύλλογος Χρωματοσφαίρισης Σάμου «Νέμεσις» συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην παραλία του Όρμου Καρλοβάσου. Το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου συμμετείχε με όλες τις τάξεις του στο Lets Do It Samos 2017, με τις εξής δράσεις:
Α΄Φάση (7/03/2017): Η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής πραγματοποίησε την δραματοποίηση του έργου του Όσκαρ Ουάιλντ «Η ιστορία του εγωιστή Γίγαντα», με δράσεις για όλες τις τάξεις. Στόχος ήταν οι μαθητές να ανακαλύψουν τα όρια της κτητικότητας, τα συναισθήματα του θυμού, τις συνέπειές τους και μέσα από την τέχνη τη διαχείριση αυτών και την ψυχική λύτρωση.
Β΄Φάση (14/3/2017): Μετά από αυτοσχεδιασμό και αναστοχαστική συζήτηση με τους μαθητές, θα προκύψει η δημιουργία ομαδικού γλυπτού πάνω σε πέτρα όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών, και των ειδικοτήτων.
Γ΄Φάση : Στις 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, οι μαθητές με τη συνοδεία εκπαιδευτικών θα τοποθετήσουν τα γλυπτά τους στην παραλία Κοκκαρίου (γκρέμισμα των ορίων και επικοινωνία της κλειστής κοινωνίας με τον έξω κόσμο).
6) Η Δημοτική Κοινότητα Πυθαγορείου συμμετείχε στο Lets Do It Samos 2017 με εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή Πυθαγορείου.
7) O Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς» συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου στο θέατρο του Αι-Γιαννάκη.
8) Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου θα συμμετάσχει στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό παραλιών και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.
9) O Κυνηγετικός Σύλλογος Καρλοβάσου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην παραλία Λεπροκομείου.
10) H Δημοτική Κοινότητα Καρλοβασίων συμμετείχε στο Let`s Do It Samos με καθαρισμό - εξωραϊσμό στην πλατεία Καρλοβάσου και την οδό Γοργύρας.
11) Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δυτικής Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do it Samos 2017 με αποκατάσταση γεφυρών στην περιοχή Καταρρακτών στο Ποτάμι και καθαρισμό του δρόμου από το Λιμάνι Καρλοβάσου έως το «Ποτάμι».
12) Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην περιοχή «Ποτάμι» και στον δρόμο από το λιμάνι έως το Ποτάμι.
13) Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017.
14) Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 201.7
15) Η PRAKSIS συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό παραλίας στον Κέδρο.
16) Το 3ο Νηπιαγωγείο Πόλεως Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos με εξωραϊσμό τοίχου στην Μαυρογένειο Σχολή στο Μαλαγάρι. 
17) Η Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό εξωραϊσμό του χωριού.
18) Το ΣΕΟ Τ.Τ. Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με δράσεις εξωραϊσμού στο λιμάνι της πόλεως Σάμου.
19) Η Δημοτική Κοινότητα Χώρας συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με δράσεις εξωραϊσμού – καθαρισμού του χωριού.
20) Το Vespa Club συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με εξωραϊσμό – καθαρισμό στον χώρο της Μαυρογενείου στο Μαλαγάρι.
21) Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. συμμετείχε στο Lets Do It Samos 2017 με φύτευση λουλουδιών στον προαύλιο χώρο του σχολείου και εξωραϊσμό της αυλής. 
22) Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου συμμετείχε στο Lets Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην περιοχή Μαούνες.
23) Το Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών συμμετείχε δυναμικά στο Let`s Do It Samos. Τα παιδιά της ΣΤ' Τάξης έκαναν δεντροφύτευση μαζί με τον Σύλλογο γονέων ενώ οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων μαζί με τους γονείς έκαναν εξωραϊσμό και καθαρισμό των παιδικών χαρών του χωριού. 
25) O E.O.Σ. Σάμου  συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό – εξωραϊσμό περιβάλλοντος χώρου και με φύτευση λουλουδιών σε παλιά βαρέλια κρασιού.
26) Ο Πολιτιστικός Εξωραιστικός Σύλλογος Πανδρόσου «Ο Άγιος Δημήτριος» συμμετείχε στο Let's Do it Samos 2017.
27) Το ΣΕΟ Τ.Τ. Καρλοβάσου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017!!! Τα Αστέρια - Πουλιά (ηλικίες 4-11) θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό της παραλίας Λεπροκομείου από φερτά υλικά . Οι οδηγοί – μεγάλοι οδηγοί (ηλικίες 12-18) θα καθαρίσουν το Κάστρο στην περιοχή Ποτάμι..
28) O Eμπορικός Σύλλογος Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με δράσεις εξωραϊσμού του εμπορικού δρόμου. 
29) Tο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό και εξωραϊσμό προαύλιου χώρου του σχολείου. 
30) Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος  συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στον παραδοσιακό οικισμό στον δρόμο έως το θέατρο του Άι – Γιαννάκη.
31) Ο Π.Μ.Α.Σ.  ΚΟΥΡΟΣ συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στο Γήπεδο στον Άγιο Κωνσταντίνο το δάσος Πρινιά.
33) Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017.
34) H Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017.
35) Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» συμμετείχε στο Let`s Do It Samos με καθαρισμό του Δημοτικού Κήπου..
36) Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με εξωραϊσμό χώρων του Σχολείου.
37) Η Δημοτική Κοινότητα Βαθέος συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρο στο θέατρο του Αι- Γιαννάκη.
38) Το Kerveli Village Diving Center συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην περιοχή Κέρβελη. 
40) Η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου (ΦΩΤ.Ο.Σ.) συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 αποτυπώνοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα- σκηνές περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ομορφιάς από το νησί μας.
41) H Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017  με δράσεις καθαρισμού στην περιοχή.
42) Η Ένωση Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου (ΕΤΕΜ) συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό στην περιοχή της Σπηλιάς του Πυθαγόρα.
43) Η Τοπική Κοινότητα Κουμαίικων συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό – εξωραϊσμό του χωριού.
44) Η Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό – εξωραϊσμό του χωριού.
45) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου «Άγιος Νικόλαος» συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό – εξωραϊσμό του χωριού.
46) Η Samos Marina  συμμετείχε στο Let`s Do It Samos 2017 με καθαρισμό βυθού στην περιοχή της Μαρίνας. 


Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφερόμενος στην δράση "Let's do it Greece" δήλωσε τα εξής: 

"Για ακόμη μια χρονιά οι πολίτες της Σάμου απέδειξαν την αγάπη τους για το περιβάλλον και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του. Στα πλαίσια  της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας "Let's do it Greece", μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν σήμερα τις παραλίες, τα χωριά, γειτονιές στις πόλεις και με τις δράσεις τους εξωράϊσαν, καθάρισαν, ομόρφυναν δεκάδες γωνιές του νησιού μας. 

Θα ήθελα να τους συγχαρώ από καρδιάς για τη συμβολή τους στην προσπάθεια η Σάμος μας να αναδειχθεί σε έναν τόπο – πρότυπο οικολογικής ευαισθησίας. Κυρίως θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν μαζικά στις δράσεις του Let's Do It!
Οι συνέργιες αυτές συνεισφέρουν στα μέγιστα, στο μεγάλο αποθετήριο περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτισμού του νησιού μας".