AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η πρεμιέρα του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια 2018"!


Τα "μυστικά" του σύμπαντος και του ερευνητικού κέντρου του CERN ήταν το θέμα της πρώτης εκδήλωσης του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια 2018" του Δήμου Σάμου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου. 

Η εκδήλωση που διεξήχθη την Τετάρτη περιλάμβανε τη διάλεξη του πρώην διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου, Διονύση Σιμόπουλου, με θέμα "CERN: Τα μυστικά του σύμπαντος - Πρώτο Μέρος" και επίσης την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο "Στα άδυτα του CERN", από την δημοσιογράφο και δημιουργό του ντοκιμαντέρ, Ανδριάννα Παρασκευοπούλου.

Εκτός από τον Διονύση Σιμόπουλο, στην εκδήλωση μίλησε και ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. 

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος του μεγάλου αφιερώματος στο πείραμα του CERN.

Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια 2018":

Φωτογραφία της Μαργαρίτας Ικαρίου

Φωτογραφία της Μαργαρίτας Ικαρίου

Φωτογραφία από τη σελίδα του Δήμου Σάμου στο facebook

Φωτογραφία από τη σελίδα του Δήμου Σάμου στο facebook

Φωτογραφία της Μαργαρίτας Ικαρίου

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ "Ηραία - Πυθαγόρεια" 2018:

Για δωδέκατη χρονιά, το Φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια, ανοίγει τις πύλες του προσφέροντας ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα, που έλκει την καταγωγή του στα τέκνα της Σάμου και της Ιωνίας, που με τις απόψεις και τις θέσεις  τους, κατέχουν άξια την παγκόσμια αναγνώριση και προβολή. Στα ίχνη του Αρίσταρχου, του Πυθαγόρα, και φέτος για πρώτη φορά και του Επίκουρου, το Φεστιβάλ πορεύεται μέσα από τα μονοπάτια της επιστήμης, της φιλοσοφίας και του πολιτισμού, συνδέοντας το χθες και το σήμερα των νησιών μας σε μια αδιάλειπτη παρουσία, τουλάχιστον 3.000 χρόνων.  

Τα "Ηραία - Πυθαγόρεια" αποκτούν ιδιαίτερη σημασία φέτος με την αδελφοποίηση του Δήμου Σάμου με τον Δήμο του Κρότωνα, πόλη που υποδέχθηκε τον Πυθαγόρα μετά την Σάμο και την κατάθεση της πρότασης για το ψηφιακό μουσείο "Πυθαγόρας".


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com