AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2019

Οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ανατολική Σάμο

Από την περιοδεία στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης της Σάμου

Περιοδείες στην πόλη της Σάμου και διάφορα χωριά του νησιού πραγματοποίησε από την Παρασκευή έως την Κυριακή η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Τζίχα.

• Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Τζίχα στους Μυτιληνιούς. Το κλιμάκιο των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που απαρτίζονταν από τους Νίκο Φτυνογιάννη, Άλκη Πόθο, Μέρυλιν Ευσταθίου και Πέτρο Σοφιανό, υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους και Γεωργία Φτυνογιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο.

• Το Σάββατο η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησε περιόδεια στον εμπορικό δρόμο και γενικότερα στην αγορά της πόλης της Σάμου. Με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Τζίχα, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μοίρασαν τα προεκλογικά υλικά του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και των συνδυασμών στο δήμο και την περιφέρεια και είχαν συνομιλίες με τους επαγγελματίες αλλά και τους διερχόμενους δημότες. 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Αλετράς, Ρίτα Καρβούνη, Γιάννης Μούρτζης. Μανώλης Παχυμανώλης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρβούνης, οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Κρητικού και Κώστας Παπαδόπουλος (Σαμίων), Σοφία Παπανικολάου (Παλαιοκάστρου), Πέτρος Σοφιανός (Πυθαγορείου) και αρκετά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
    
• Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Κώστας Τζίχας μίλησε στη συγκέντρωση στον Πύργο που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση της περιοχής και οι υποψήφιοι για το Δήμο και την Κοινότητα Πύργου.  

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Κοινότητα Πύργου παρουσίασε ο πρόεδρος του χωριού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κονταξής. Πρόκειται με αλφαβητική σειρά για τους: Δεσποίνη Νίκο, αγρότη, Καλατζή Παύλο, ιδιωτικό υπάλληλο, Λουίζου Γραμματική, συνταξιούχο, Παλαιγεωργίου Ιωάννα, αγρότισσα και Τσακουμάκη Γιάννη, συνταξιούχο ναυτικό. Παρών επίσης ήταν και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από το χωριό Γιώργος Λάφης. Βασικά ζητήματα που βρέθηκαν στο κέντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, της αγροτικής οδοποιίας και τα αντιπυρικής προστασίας. «Τα ζητήματα αυτά" – υπογράμμισε ο Κώστας Τζίχας – "θα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Λαϊκής Συσπείρωσης ως δημοτική αρχή, όπως προτεραιότητές μας ήταν όλη την τρέχουσα θητεία μας ως αντιπολίτευση και για τα οποία έχουμε καταθέσει πολλές ερωτήσεις και προτάσεις, χωρίς δυστυχώς να γίνουν δεκτές από τη δημοτική αρχή".

• Ολοήμερη περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Τζίχα και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, Άννας Κατσικοπούλου, Γιάννη Μούρτζη, Μαρίας Χατζηανδρέου και των υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων Κώστα Παπαδόπουλου  και Παύλου Παπανικολάου, έγινε την Κυριακή 12-5 στα χωριά Μανωλάτες, Άμπελο, Σταυρινήδες, Άγιο Κωνσταντίνο και Βουρλιώτες.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συζήτησε με πολλούς κατοίκους των χωριών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία επανειλημμένα έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική ομάδα της παράταξης. Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Τζίχας, "για μας δεν είναι αυτοσκοπός και μέσο προβολής οι επισκέψεις στα χωριά. 

Εμείς δεν καταγράφουμε απλώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες, για να τα χρησιμοποιήσουμε σε προεκλογικά φυλλάδια. Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και επιμένουμε για τη λύση τους. Δεν είναι τυχαίο – συνέχισε – ότι στη τρέχουσα περίοδο του δημοτικού συμβουλίου, οι Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, Προτάσεις και Εισηγήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ξεπερνούν πλέον τις 100. Φυσικά πολύ πιο κοντά στους κατοίκους και πολύ πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε ως δημοτική αρχή. 

Γι’ αυτό καλούμε το λαό και τη νεολαία του δήμου μας να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 26 Μάη".

Δείτε φωτογραφίες από τις περιοδείες που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου από 10 έως 12 Μαΐου:




Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com