AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2019

Γιορτή για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα στις 3/11 στις Σέρρες


Στις Σέρρες θα γιορτάσει την Κυριακή 3  Νοεμβρίου την επέτειο Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα ο σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας", μαζί με τους Σαμιώτες που ζουν στην πόλη της ανατολικής Μακεδονίας.

Όσοι προσέλθουν στους εορτασμούς στις Σέρρες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν και μικρό τμήμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Αγ. Ζώνης Σάμου, και το οποίο θα συνοδεύσει στην πόλη των Σερρών ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, μαζί με τον ηγούμενο της μονής, π. Αμφιλόχιο.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Ώρα 09.00: Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών Σερρών, κατά την οποία θα χοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος, και Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγος.

Ώρα 10.30: Παράθεση καφέ στην αίθουσα τελετών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Ταξιαρχών

Ώρα 12.15: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως των Σερρών

Ώρα 12.45: Επετειακές εκδηλώσεις στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (οδός Περιστέρη Κωστοπούλου 4)

Ώρα 14.00: Συνεστίαση στο πολυτελές Κέντρου ΕΥ ΖΗΝ (οδός Μακεδονομάχων 10). Η τιμή συμμετοχής στο γεύμα είναι 15€ κατ' άτομον.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου καθώς και οι Αρχές της Σάμου, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη συνεστίαση μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου μπορούν να επικοινωνήσουν με την: Γρηγορίου Σταματία (τηλέφωνα 2310447953 και 6945958685) ή τον Αποστολάτο Νικόλαο (τηλέφωνα 2310432913 και 6959471402).

Η μετάβαση από Θεσσαλονίκη και η επιστροφή θα γίνουν με λεωφορεία τα οποία θα διατεθούν δωρεάν από τον Σύλλογο.

Να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι 29 Οκτωβρίου στα παραπάνω τηλέφωνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας" προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 3ης Νοεμβρίου στις Σέρρες:

"Σας περιμένουμε όλους, για να προσδώσουμε μεγαλύτερη λαμπρότητα στον εορτασμό, εκδηλώνοντας συγχρόνως τα συναισθήματα πατριωτισμού και αγάπης που τρέφουμε προς το ακριτικό νησί μας και να ευχηθούμε όπως η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Σάμος, παραμείνει ελεύθερη για πάντα".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com