AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στο Πάνδροσο!

Φωτογραφίες του Αριστείδη Θεοδωρόπουλου

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε πριν από λίγες μέρες ο προστάτης του ορεινού χωριού Πάνδροσο Σάμου, Άγιος Δημήτριος, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό ναό, ο οποίος χρονολογείται από το 1864.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, τελέστηκε στις 7 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προέστη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου, π. Μακάριος Δεληογλάνης, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Καρράς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου,  Γιώργος Κυριαζής, και ο πολιτευτής, Νίκος Στεφανής.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, 26 Οκτωβρίου, τελέστηκε το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο των ορεινών χωριών Πάνδροσο και Μεσόγειο, αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Γιαγιά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Αριστείδης Θεοδωρόπουλος,ο οποίος έλκει από τη μητέρα του την καταγωγή του από τα ορεινά χωριά Μανωλάτες και Πάνδροσο, ενώ τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία έψαλε, όπως κάθε χρόνο, ο φιλόλογος-συγγραφέας, Χρίστος Λάνδρος, από το Πάνδροσο Σάμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε, σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, στον προαύλιο χώρο του ναού το ύψωμα της ιερής εικόνας του Αγίου και επακολούθησε η λιτάνευσή της στα γραφικά δρομάκια του χωριού.

Κατόπιν διανεμήθηκε στους πιστούς η πατροπαράδοτη "γιορτή" (κισκέκι).

Δείτε τις φωτογραφίες του Αριστείδη Θεοδωρόπουλου από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στο Πάνδροσο Σάμου!























Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com