AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2019

Απεργούν οι υπάλληλοι καθαριότητας και στη Σάμο στις 22-23/10


Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετέχουν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων της Σάμου.

Για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

"Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.

Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους.

Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν".

Οι υπεύθυνοι της ΠΟΕ ΟΤΑ "επισημαίνουν σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κατά την διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων να προβλέπουν και να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και ευαίσθητους χώρους (Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Γηροκομεία, κ.λπ.)".

Τέλος "καλούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ορθώσουν δυναμικό παρών, αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά σε όσους επιβουλεύονται και σχεδιάζουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών και τελικά απολύσεις εργαζομένων με αιτιολογία την μη ύπαρξη εργασιακού αντικειμένου".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com