AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2019

Μεγάλη η συμμετοχή φορέων στη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στις 21/10

Φωτογραφία: Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Αρκετοί είναι οι φορείς της Σάμου που έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει τη Δευτέρα 21/10 ο δήμος Ανατολικής Σάμου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση θα γίνει στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ, με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους κατοίκους ολόκληρου του νησιού.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας της πόλης της Σάμου. Το "παρών" θα δώσουν επίσης η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, o E.Ο.Σ.Σ και η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου.

Η εκτελεστική  Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όλο το Σαμιακό λαό στην κινητοποίηση την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 3:30 μμ σε προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Σάμου και 4:00μμ συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ.

Στα αιτήματα της συγκέντρωσης το Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αναφέρει:

"Απαιτούμε:

-Να κλείσει τώρα το hotspot και να μην δημιουργηθεί κανένα άλλο στο νησί.

-Να μεταφερθούν Πρόσφυγες και Μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Δουβλίνου, των οδηγιών και συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Αντίθεση στην κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας και στο νόμο 4540/2018 και ιδιαίτερα το άρθρο 7 που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.

-Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα, όπως η κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου ή στην δημιουργία κλειστών κέντρων κ.α.

-Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

-Έκτακτα μέτρα φροντίδας και ασφάλειας σε όσους καταστράφηκαν τα ελάχιστα υπάρχοντάς τους από την τελευταία πυρκαγιά στο ΚΥΤ".

Ο Ε.Ο.Σ Σάμου ανακοίνωσε ότι: "ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου και φορέων και συμμεριζόμενος τον προβληματισμό της κοινωνίας για το διογκούμενο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, καλεί τα μέλη Συνεταιρισμού να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στις 4:00 το απόγευμα, στην πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου στην πόλη της Σάμου".

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου θα κατεβεί στη συγκέντρωση με τα αιτήματα της 7ης Φλεβάρη. 

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής παράταξης, "η σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου στις 4 μμ, με μόνο αίτημα την αποσυμφόρηση του νησιού, υπολείπεται κατά πολύ, από τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχει διακηρύξει ο λαός της Σάμου με την πάνδημη κινητοποίησή του στις 7 Φλεβάρη 2019:
    
• Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.
    
• Κανένα νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.
    
• Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου και προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
    
• Γρήγορη και εμπεριστατωμένη διαδικασία για να παίρνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
    
• 100% αποζημίωση όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ της Σάμου και στα άλλα νησιά.

Συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση με το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο και απαιτούμε επιπλέον και άμεσα: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες μετά την πρόσφατη φωτιά στον καταυλισμό.

Καλούμε το λαό του δήμου μας να εκφράσει  με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στα θύματα των πολέμων της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Να βάλει στο στόχαστρο της πάλης του, τους αίτιους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που είναι οι πολεμικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και η καταλήστευση του πλούτου των χωρών και των λαών  από τα μονοπώλιά τους".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com