AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2019

"Λουκέτο" στον Δήμο Ανατ. Σάμου-Έκρυθμη η κατάσταση με τους μετανάστες!

Το κλειστό δημαρχιακό μέγαρο στην πόλη της Σάμου. Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Κλειστές παρέμειναν από το πρωί της Παρασκευής σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής και των κατοίκων για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών στην πρωτεύουσα του νησιού. Οι αλλοδαποί από την πλευρά τους ζητούν επίμονα να φύγουν από το νησί  και διοργανώνουν καθημερινά συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Οι μόνες δημοτικές υπηρεσίες που λειτούργησαν ήταν οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.

Έκρυθμη παραμένει και την Παρασκευή ή κατάσταση στην πόλη της Σάμου, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας του καθεστώτος ασφυξίας στο hotspot και τους κατοίκους να αντιδρούν, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης. 

Οι αλλοδαποί πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νησί: «Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε», λένε.

Μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του κέντρου υποδοχής, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. 

Το απόγευμα της Πέμπτης, πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του Γιάννη Νέγρη που αναδημοσιεύτηκαν στο ProtoThema.gr:




Πηγή: Πρώτο Θέμα με φωτογραφίες και βίντεο του Γιάννη Νέγρη
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com