AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2019

Στη Σάμο για συναντήσεις και δράσεις η Ομοσπονδία Α.μεΑ. Β. Αιγαίου


Σειρά δράσεων στη Σάμο τις επόμενες μέρες προγραμμάτισε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της θα επισκεφθεί το νησί, προκειμένου να συναντήσει τα Σωματεία Α.μεΑ. - μέλη της και να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. και οι οικογένειές τους, με σκοπό την αναζήτηση λύσεων, «ενάντια στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών».

Η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α. με Α. Β. Α. θα επισκεφθεί τους δύο δήμους της Σάμου με τις διοικήσεις των συλλόγων Α.μεΑ., «Πανσαμιακό Σωματείο Α.μεΑ. και Φίλων Νίκος Μένεγας - Ο Ίκαρος» και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και  Φίλων Παιδιών με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π. Ε. Σάμου «Η Μέλισσα», για να συναντηθεί με τους δημάρχους, στους οποίους θα τεθούν ζητήματα όπως η πρόσβαση στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, στα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην Υγεία-Πρόνοια και στην εφαρμογή των Δικαιωμάτων των Α.μεΑ., όπως αυτά περιγράφονται στη σύμβαση του Ο.Η.Ε., την οποία έχει υπογράψει και η Ελλάδα με τον Ν. 4074/2012.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα μέλη της αντιπροσωπείας θα παρακολουθήσουν αθλητική δράση στο κλειστό γήπεδο Βαθέος, που περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες μεταξύ των αθλητικών ομάδων του δήμου. Συμμετέχει και το αθλητικό τμήμα παιδιών με αναπηρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση «Η Μέλισσα».

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ η αντιπροσωπεία μαζί με μέλη και φίλους του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ και Φίλων «Νίκος Μένεγας ο Ίκαρος», μαθητές Δημοτικού και άλλων πολιτών θα βρίσκεται στη πλατεία Καρλοβάσου, στην αρχή της οδού Γοργύρα και θα συναντήσει τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, τον οποίο θα προσκαλέσει να κάνουν βόλτα με αναπηρικά αμαξίδια, δεμένα μάτια και πατερίτσες στην οδό Γοργύρα, κεντρικό δρόμο του δήμου και δημόσια κτήρια και με την υποστήριξη της Τροχαίας να εντοπίσουν τα απροσπέλαστα σημεία της διαδρομής. Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου. Στις 11:00 πμ θα δοθεί συνέντευξη τύπου στον δήμο Καρλοβάσου.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 09:30 η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Aνατολικής Σάμου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσει τη δράση «Βόλτα στην πόλη», μαζί με τα παιδιά, ακολουθώντας τη διαδρομή από το δημαρχείο προς τον ΕΦΚΑ Σάμου και επιστροφή στην κεντρική πλατεία του Δήμου Βαθέος.

Την ίδια μέρα και ώρα 11:30 θα επισκεφθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σάμου και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.