AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2019

Επίτιμος διδάκτορας του Παν. Βουκουρεστίου ο Σαμιώτης καθηγητής Μ. Βαρβούνης


Σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, αναγορεύτηκε τη Δευτέρα ο Σαμιώτης καθηγητής Λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Βαρβούνης, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.

Η τελετή της αναγόρευσης έγινε στην αίθουσα τελετών «Constantin Stoicescu», με συντονισμό από τον πρόεδρο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, Prof. Marian Preda. Αναγνώσθηκε προσφώνηση του Πρύτανη Prof. Mircea Dumitru, ενώ παρών ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, Prof. Liviu Franga, καθώς και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος, μαζί με τον Έλληνα επιτετραμμένο, Ευάγγελο Τουρνάκη, ο οποίος αναπληρώνει τον νέο Έλληνα πρέσβη στο Βουκουρέστι, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα, και τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φίλιππο Κρητιώτη.

Τη Laudatio εκφώνησε ο αντικοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, Prof. Bogdan Stefanescu, από κείμενο που έγραψε ο Prof. Tudor Dinu. Ακολούθησε η επίδοση των διασήμων, του διπλώματος και η περιένδυση με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.




Στη συνέχεια, ο τιμώμενος καθηγητής ανέπτυξε το θέμα "Greek Folklore at the Beginning of the 21st century", τονίζοντας παράλληλα ότι η σπουδαία αυτή τιμή αντανακλά τόσο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όσο και στην ιστορία και τον πολιτισμό της γενέτειράς του, της Σάμου, θέματα στα οποία έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com