AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2019

Στη Σάμο για το μεταναστευτικό ο υφυπ. Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Φωτογραφία αρχείου

Μια μέρα μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως ειδικού συντονιστή στην εφαρμογή του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, βρέθηκε την Πέμπτη στη Σάμο, ενώ την Παρασκευή μεταβαίνει στη Λέσβο.

Ο κ. Στεφανής, που συνοδεύεται από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος και είχε σύσκεψη μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ, με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, την διοικήτρια του ΚΥΤ, Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου, και τους επικεφαλής των αστυνομικών και των στρατιωτικών Αρχών του νησιού.

"Χαιρόμαστε που η πρώτη του κίνηση στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων ήταν να επισκεφθεί το πιο ‘καυτό’ σημείο της χώρας, αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό" είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και πρόσθεσε: "Είναι ένας άνθρωπος που έχει πλήρη γνώση του αντικειμένου και δεν θα χαθεί καθόλου χρόνος για την υλοποίηση του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών μας, στο πλαίσιο των όσων έχουν ανακοινωθεί. Παράλληλα, περιμένουμε όλοι να δούμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το άσυλο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, στο ΚΥΤ Βαθέος Σάμου, χωρητικότητας 648 ανθρώπων, διαμένουν 6.034.

Πηγή: Ethnos.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com